Pro Shots / Erik Pasman

Pro Shots / Erik Pasman

Heerenveen overweegt ook concentratiekamp te openen als schaatsen tijdens genocide succes blijkt

De gemeente Heerenveen houdt de Olympische Winterspelen in China goed in de gaten. Als de schaatsonderdelen in de repressieve eenpartijstaat een succes blijken overweegt de Friese gemeente zelf ook een concentratiekamp te openen.

“In China zie je dat sportief succes en de vernietiging van een complete cultuur hand in hand gaan. Als wij als sportminnende gemeente de concurrentie voor willen blijven zullen wij een genocidetandje bij moeten zetten”, zegt de Heerenveense wethouder van sport Foppe Popma.Een delegatie onder zijn leiding reist binnenkort af naar de provincie Xinjiang om inspiratie op te doen. “We denken bijvoorbeeld aan een gietijzeren poort met ‘Oant moarn!’”.

Heerenveen heeft nog niet besloten welke minderheid het in het concentratiekamp laat verdwijnen als het inderdaad geopend wordt. “Misschien de in Friesland uiterst impopulaire minderheid van mensen die erop wijzen dat het helemaal niet zo bijzonder is om goud, zilver en brons te winnen op een onderdeel dat in het buitenland niemand interesseert. Maar dat zien we tegen die tijd wel. Het belangrijkste is eerst dat dat concentratiekamp er komt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nieuw bij het schaatsen wordt de achtervolging. Een Oeigoer of andere kneus krijgt 200m voorsprong. Twee schaatsers moeten hem zo snel mogelijk tackelen. Wie als eerste is wint!

Reageer
gravatar

Als gevolg van de maatregelen tegen corona blijkt dat heel veel leerlingen en studenten, maar ook volwassenen, moeite hebben met concentreren. Daarom is het oprichten van een concentratiekamp in Friesland een goed initiatief,. Daarin wordt onder strenge begeleiding flink gewerkt aan de concentratie. Een voorbeeld voor de andere provincies.

Reageer
gravatar

Misschien alle Hollanders uit het buitengewest van Friesland erin stoppen?

Dat is dat maar eens klaar.
Houden ze op met zeuren over ons.

Kunstmatig eiland in het Tjeukemeer moet wel genoeg zijn.
Hoeveel zijn het er nou helemaal?

(Vertaald uit het Fries.)

Reageer