The Passion / Studio Speld

The Passion / Studio Speld

Einde pandemie in zicht: voorbereidingen afscheidsmusical van start

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is het einde van de pandemie in Europa mogelijk in zicht. Deze week zijn daarom alle voorbereidingen voor een grootse afscheidsmusical van start gegaan.

De regie is in handen van groep 8-meester Wim van basisschool de Regenboog uit Nieuw-Vennep. Hij heeft gekozen voor het Museumplein als toneel voor het stuk. “Het is voor mij een groter project dan ik gewend ben, maar het is een enorme eer om met zulke grote namen en op deze mooie locatie te mogen werken. Daarnaast is het budget oneindig. Dit moet en kan echt nog groter dan The Passion gaan worden.”

Velen hadden hun zinnen gezet op een van de hoofdrollen: minister-president, minister van Volksgezondheid, het coronavirus zelf en de wappie-beweging. Deze worden uiteindelijk vertolkt door Mark Rutte, Hugo de Jonge, Sywert en Willem Engel. Helaas moesten er ook mensen teleurgesteld worden met rollen die minder aandacht krijgen zoals de cultuursector. Zo hebben ook de ouders van Thierry Baudet boos naar school gebeld omdat hij alleen mocht meedoen als wattenstaaf. Toen is besloten dat hij ook mag figureren als de vleermuis. “Geen hoofdrol, maar wel meedoen als onderdeel van het probleem.”

Over de inhoud kan meester Wim nog niet zoveel vrijgeven, maar het belooft een spektakel te worden. “Alles en iedereen komt aan bod! We hebben een ontroerend duet van Diederik Gommers en Famke Louise, zoveel wc-papier dat Nieuw-Vennep een tijdje zonder zat, en een moderne interpretatie van een lawaaiprotest, uitgevoerd door het Metropole Orkest.”

Voor het applaus, opgedragen aan de zorgmedewerkers, aan het eind is te weinig tijd omdat hiermee de voorstelling zou uitlopen tot na 22.00.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De meeste mensen lieten zich inenten uit gemakzicht, en zetten zo hun leven op het spel om op vakantie te kunnen. Wat hebben ze anders, in hun eigen land hebben ze niets meer. Als ze al een land hebben.

Reageer
gravatar

Complottengelovige, wil je eindelijk jouw onzin in complotmedia publiceren. Of word jij zelfs daar afgewezen, wat ik mij kan voorstellen.

Moderator doe onderhand iets, anders lopen veel lezers weg.

gravatar

Maar meneer Wim, hoe zit het met de advertentie-inkomsten? En via welk kanaal wordt die uitgezonden: Café Weltschmerz of toch weer de staatsomroep waar Arnold K. zijn ziel aan heeft verkocht? Geeft u eens keihard antwoord!

Reageer