NOS / Wikimedia Commons Rick0098b CC BY-SA 3.0

NOS / Wikimedia Commons Rick0098b CC BY-SA 3.0

Staatsgreep in Heerenveen: leger Burkina Faso nieuwe trainer

'Er moest iets gebeuren'

SC Heerenveen heeft een nieuwe technische staf. Vanaf vandaag staat het leger van Burkina Faso voor de ploeg. Dat is het resultaat van een staatsgreep gisteravond, waarbij ex-trainer Johnny Jansen is afgezet en gevangengenomen.

Volgens technisch directeur Ferry de Haan zat de staatsgreep er al langer aan te komen: “De resultaten waren in de afgelopen periode niet goed. Dan weet je dat het onrustig wordt. Voor Jansen vind ik het jammer, maar voor de club is het goed dat er een nieuwe, frisse wind gaat waaien. Het leger van Burkina Faso staat bekend om hiërarchie, orde, en strijd om elke millimeter. Het is precies die mentaliteit die ik de afgelopen nog wel eens miste bij onze jongens.”

Ook routinier Siem de Jong heeft hoge verwachtingen van de staatsgreep: “Het is natuurlijk voor sommige jongens wel even wennen. Zelf heb ik al veel meegemaakt in mijn carrière, dus ik kijk nergens meer van op. Voor mij is het belangrijkste dat ik in de nadagen van mijn carrière nog lekker aan spelen toekom op een plek die mij ligt. Dus niet linksbuiten, zoals onder Jansen de laatste weken het geval was, maar gewoon op tien. En als er nog een ministerschap in Burkina Faso in het verschiet ligt na mijn actieve carrière, dan wil ik daar best over nadenken”, knipoogt de oud-Ajacied.

Het leger van Burkina Faso zelf laat in een kort statement weten mee te willen doen om de play-offs, maar belangrijker nog: “het plezier in voetbal moet terug, liefst met aanvallend spel zoals het publiek verdient.” Ook licht het leger een tipje van de sluier op omtrent de toestand van oud-trainer Johnny Jansen: “Hij is veilig, er wordt voor hem gezorgd.”

De hand van de nieuwe trainers leek op de eerste training al een klein beetje zichtbaar: er deden 20 nieuwe spelers mee die allemaal Traoré heten. Volgens Ferry de Haan is dat onderdeel van het proces: “Dat hoort bij een staatsgreep. Bovendien is wat gezonde concurrentie alleen maar goed voor jonge gasten als Van Ewijk en Halilovic.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *