Shutterstock / Alexandros Michailidis

Shutterstock / Alexandros Michailidis

Grensontmoeting met Poetin: wat kun je doen?

‘Blijf kalm en maak geen oogcontact’

Wie rond de grens van Europa rondwandelt of mobiliseert kan het zomaar overkomen: je komt oog in oog te staan met een woeste Poetin. Bedreigend, maar niet meteen het einde van de wereld. Dit is wat je kunt doen.

Blijf kalm en sta stil
De kans is groot dat Poetin helemaal niet aan wil vallen, maar dat hij vooral wil zien of jij een bedreiging voor hem bent. Het meest verstandige wat je kunt doen bij een ontmoeting is dus om rustig te blijven, niet te bewegen en wachten tot Poetin weer weggaat.

Maak je groot
Poetin is gevoelig voor intimidatie. Vergeet niet dat hij ook bang is voor jou. Door je groot te maken, geef je het signaal af dat hij beter niet aan kan vallen.

Gooi een voorwerp om Poetin af te leiden
Wanneer stilstaan en jezelf groot maken niet helpen, is het slim om een voorwerp te gooien, bijvoorbeeld een pet of een balpen. De kans is groot dat Poetin zijn aandacht op het voorwerp richt, waardoor jij de dans ontspringt.

Dreig niet meteen met sancties
Het is verleidelijk om met sancties te dreigen, maar hier moet je mee oppassen. Poetin wordt hier soms ongekend woedend van en kan dan zomaar aanvallen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het begint steeds duidelijker te worden dat het neerhalen van Malaysia Airlines-vlucht 17 de eerste oorlogsuitdaging van Poetin was. Als dat meteen al op 17 juli 2014 bekend was geweest, zou het dezelfde dag nog in Rusland bommen hebben geregend.
Maar zelfs daarmee zouden wij het verdriet over de slachtoffers niet minder hebben kunnen maken.

gravatar

Familielid zijn is een lucratieve bezigheid gebleken inmiddels. Ca. 1500 per optreden in een talkshow en wereldwijd tickets om alles te volgen.

gravatar

De grens van Europa loopt grotendeels door West-Rusland. Het lopen rond die grens – een kant heen en de overkant terug – is een langdurige wandeltocht

Jan, door deze kapitale fouten kan ik jou geen sterren geven,

Reageer
gravatar

Deze mensen zijn steeds op hoog niveau benaderd.
Ze het doen anders vanwege hun achterban, u.
De Russen liegen enkel minder hard.

gravatar

Ik snap nu wel waarom die zwarte man die iedere keer een sjekkie bietst met steeds een raadsel, me vroeg waarom het Witte Huis wit is, en dat het allemaal Polen zijn.