Studio Speld

Studio Speld

Tim (14) organiseert energiedrankproeverijen voor klasgenoten

Tim (14) uit Rijnsburg heeft sinds de scholen vaker dicht waren tijdens de pandemie een nieuwe bezigheid. Een uit de hand gelopen hobby, waar hij inmiddels zelfs een centje aan over houdt: energiedrankproeverijen voor zijn klasgenoten.

En hoe kunnen we het beter ervaren dan door zelf deel te nemen aan een van zijn proeverijen. De tafel staat vol mooie glazen, een divers aanbod aan verschillende soorten energiedranken en een grote schaal frikandelbroodjes. We gaan meteen van start.

“Dit is een prachtige Bullit uit 2019, die heeft twee jaar onderin een sporttas gerijpt. We beginnen door even te ruiken”, zegt Tim. “Wat ruiken jullie? Benzine? Kan kan. Maar wat nog meer? Nagellak? Kan ook inderdaad, maar ik wilde eigenlijk graag horen: kauwgomballen. Van die ronde die vroeger uit automaten kwamen. Waar zie je dat nog. Oke, dan mogen jullie nu proeven.”

We proeven de verschillende soorten. Waar de Slammers uit 2019, met zoete tonen van nectar, ver boven de rest uit springt. Eten frikandelbroodjes tussendoor om de smaak te neutraliseren. En gaan uiteindelijk naar huis met een hoop nieuwe informatie over energiedrankjes die we van te voren niet kenden. Een echte aanrader dus! De proeverij van Tim is binnenkort voor het grote publiek te boeken via Snapchat.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

André en Tom, ik raad jullie reclame voor “energiedranken” af, maar om een andere reden (tandbederf) dan mijn zoon Antoon.

Dit soort suikerwaters zijn zeer calorierijk met gevaar voor obesitas. Ze kunnen ook leiden tot adhd bij kinderen tot en met 18 jaar en vaak zelfs hoger.

Jullie zullen het wel hebben geraden: dit keer geen sterren!

Reageer
gravatar

Bedoel jij dat vet verhardt naarmate de temperatuur daalt? Dat weet toch iedereen. Het is daarom een overbodige mededeling.