YouTube BOOS

YouTube BOOS

John de Mol: ‘Binnen The Voice is geen plek voor vrouwen die niet aan de bel trekken’

“Extreem onprofessioneel en om woest van te worden.” Dat zegt John de Mol bij BOOS over de vrouwen die geen melding hebben gemaakt van de grove misstanden bij The Voice of Holland. “Blijkbaar zijn er vrouwen die meededen aan The Voice en geen melding hebben gemaakt van dat wat hen is overkomen. Dat maakt mij flink kwaad. Binnen The Voice of Holland is er absoluut geen plek voor hen.”

“Er moet een pittig gesprek gevoerd worden met vrouwen die geen melding maken, nadat ze iets traumatisch hebben meegemaakt, puur omdat ze bang zijn dat ze niet worden geloofd en dat hun toekomst verder wordt verziekt”, aldus De Mol. “In april 2019 heb ik één melding gekregen, daarna niets meer. Dat is onverantwoordelijk, als je bedenkt wat voor figuren daar allemaal rondlopen. Het maakt mij ziedend.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

[…] Paradise by the Dashboard Light, overleden (NOS Nieuws) 11. Sittard gaat alvast open (Dumpert) 12. John de Mol: ‘Binnen The Voice is geen plek voor vrouwen die niet aan de bel trekken’ (De Speld) 13. Politie pakt man met brandende fakkel op bij huis D66-leider Sigrid Kaag (NOS […]

Reageer
gravatar

vind het ook werkelijk ongelovelijk
dat die vrouwen dit allemaal hebben laten gebeuren. Ik bedoel zoals John zei bij Boos, que er waren ‘ loketten’ waar ze zich met hun grieven hadden kunnen melden.
Het is toch onbestaanbaar dat die vrouwen dit maar jarenlang door hebben laten gaan!

Reageer
gravatar

Toen ik in 2002 melding maakte bij de directeur van destijds een Talpa bedrijf. Een melding van ongewenst gedrag door mijn leidinggevende. Stond ik binnen 1 uur buiten met mijn spullen. Geshockt en wel.

Achteraf heeft het niets doen met mijn melding ze heel veel geld gekost, want meneer de dader “graaide” er op los. En dat had zeer zeker niet gebeurd als ze mij er niet uitgegooid hadden!

Het heeft me zeker getekend. Mijn vertrouwen kapot gemaakt en me onzeker gemaakt. Tot op de dag van vandaag heb ik hier nog last van.

Reageer
gravatar

Dat is de omgekeerde wereld! Mannen moeten hun poten en pik thuishouden, vrouwen zijn het slachtoffer, niet de mannen. Hij moet die vrouwen beschermen! Ik geloof er niets van dat hij niets wist van de wantoestanden. Hij s niet eerlijk, voel ik!

Reageer
gravatar

Momentje Pieter,

In die hoek noemt men het leidend voorwerp sinds de oprichting (Bussum, 1956), als gevolg van een dolletje van De Mol’s opa, die het wel aardig vond om wat kleine klepeltjes uit te delen die door collegae aan betreffende persoonlijke scrotums te veteren, teneinde op die manier de lange werkweek op vrijdagmiddag van wat koddigheid te voorzien. “Aan de bel trekken’ zorgde ook toen al voor veel jolijt, doch in de rest van het land heette dat ding toen ook al gewoon ‘lul’. Een lange traditie was geboren. Iedereen trok wekelijks aan ‘de bel’ en ja, kleine hotelletjes en andere overnachtingsetablissementjes in de nabije omgeving begonnen in ijl tempo bouwvergunningen aan te vragen om te kunnen uitbreiden. Iedereen profiteerde ervan, niet in de laatste plaats het plaatselijke bestuur van christelijke signatuur.

Hoe dan ook, u geeft aan dat u wat begint te voelen. Wellicht is er nu een urgentie ontstaan om hiervan aangifte te gaan doen.

Tot slot, respect voor eenieders waarden en normen zijn wat mij betreft vanzelfsprekend. Dat zou voor iedereen zo moeten zijn. Maar belangrijker: Het is nogal bepaald ongezond om een kind in de pubertijd aan te melden bij een miljoenen zangshow. Talent is talent, zoek een goede leraar (mijdt Hilversum als de pest!) en daarna ‘meters’ maken. Tenminste 10.000 uur voor nodig. Meters maken en de horizon zelf bepalen. That’s it. John de Mol? Fake News!!!

gravatar

Echt ongelofelijk dat niemand er aan heeft gedacht om meer camera’s op te hangen. Dit had een nog lucratiever format kunnen worden! TVOH, achter de schermen, vanaf 23:00 uur

Reageer
gravatar

Ik moet erkennen dat de topverslaggever Matthijs van Rumpt een goed werkstuk heeft geleverd. Maar hij stelde niet de voor de hand liggende vraag aan de heer De Mol waarom er aan hem na 1 april 2019 geen melding is gedaan over aanrandingen, verkrachtingen en vooral erotische opmerkingen.

Het spijt mij Matthijs, door die ernstige omissie kan ik jou geen sterren toekennen.

Reageer
gravatar

Lieve Sonja, ik heb gehoord van Karlien (32) en Maria (24) dat zij en andere vrouwelijke kandidaten destijds van John de Mol sr een vertrouwelijkheidsverklaring moesten tekenen. Van nare dingen wilde hij namelijk niks weten.

gravatar

Ik heb die verklaring vijf jaar geleden niet getekend. Het gevolg was dat ik letterlijk “kon oprotten” en zelfs zonder reiskostenvergoeding van mij, mijn ouders, mijn zussen en mijn broertje.