Pro Shots / Stefan Koops

Pro Shots / Stefan Koops

De waanzin van de voetbalwereld: FC Utrecht huurt Japanner voor 11 (!) minuten

De krankzinnige taferelen op de transfermarkt vinden niet alleen plaats bij de PSG's en Barcelona's van deze wereld. Ook een Nederlandse subtopper als FC Utrecht doet er vrolijk aan mee. De club uit de Domstad heeft deze winter een Japanner gehuurd om 11 (!) minuten mee te laten spelen tegen Ajax.

Naoki Maeda begon tegen de Amsterdammers in de basis, maar werd door trainer René Hake al heel snel naar de kant gehaald. FC Utrecht heeft laten weten dat de van Nagoya Grampus gehuurde aanvaller de rest van het seizoen niet meer in actie komt.

"Dit is natuurlijk een uitwas, maar het is wel tekenend", zegt voorzitter Evgeniy Levchenko van spelersvakbond VVCS. "Spelers worden als handelswaar gezien, als gebruiksvoorwerpen. Je bestelt een pakketje, laat het verschepen vanuit Japan en gooit het daarna weer weg. Dit moeten we echt niet willen.

"FC Utrecht hoopt deze winter nog een andere aanvaller te strikken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Spoel het toilet door.
Erno-BE: sterk pleidooi voor rassenscheiding.
In het openbaar riskeert niemand zich nog te komen, ze hebben enkel nog vakantie als troost.

Reageer
gravatar

Er is sprake van een enorme obsessie van de redactie voor voetbal. Door de al jarenlange psychische dwang om bijna dagelijks over voetbal te publiceren, worden belangrijke en echt interessante onderwerpen ernstig verwaarloosd.

Ik verwacht volgende week donderdagochtend om acht uur de complete redactie voor een groepsconsult.

Reageer
gravatar

Sorry, maar volgende week donderdagavond zitten we bij het voetbal. Dat geldt ook voor iedere andere avond.
Misschien dat de psychiater en de Voetbalhaatster met een practisch alternatief kunnen komen