Pro Shots / Erik Pasman

Pro Shots / Erik Pasman

Patrick Roest is in bloedvorm, maar waarom wil hij de 1500 meter dan niet rijden op de Spelen?

Marcel Bosker snapt niets van zijn ploeggenoot

Patrick Roest liet op de EK afstanden zien dat hij in bloedvorm is. Dit zorgt er des te meer voor dat de verontwaardiging aan zijn adres toeneemt: waarom wil Roest in godsnaam de 1500 meter op de Spelen in Peking niet rijden?

Marcel Bosker snapt helemaal niets van die beslissing van zijn teamgenoot. "Het is altijd al wel een rare snuiter geweest hoor, daar moeten we eerlijk over zijn. Maar dat hij afziet van die 1500 meter terwijl hij nu iedereen aan gort rijdt, dat is ook voor mij een raadsel. Natuurlijk, ik ben hartstikke blij dat ik die afstand nu wel mag rijden, maar merkwaardig is het allemaal wel."

De KNSB is minder terughoudend in zijn kritiek op Roest. De bond verwijt de schaatser een schrijnend gebrek aan ambitie. "Je hebt als schaatser van Team NL een voorbeeldfunctie. Dat Patrick die afstand niet wil rijden geeft een verschrikkelijk signaal af aan iedereen die dolgraag ooit de Spelen wil bereiken. Het is egoïstisch, asociaal en ronduit belachelijk. Echt sportman onwaardig. Het ergste vinden we misschien nog wel dat Patrick tot op de dag van vandaag nog steeds zijn excuses niet heeft aangeboden."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *