vk-kerstbomen

AT5

Nederlanders starten nieuwe jaar massaal met actie voor meer groen in de wijk

Op veel plekken in het land zijn mensen massaal gestart met een actie voor meer groen in de wijk. De campagne is spontaan ontstaan kort na de jaarwisseling en inmiddels zijn er naar schatting al ruim 200.000 boompjes neergesmeten.

“Meer groen in de straat zorgt voor een betere biodiversiteit en is goed voor de gezondheid van jezelf en die van je buren”, zegt Harry, terwijl hij z’n boompje boven op de stapel sodemietert. “Uit onderzoek blijkt ook dat in groene buurten veel minder diefstal- en geweldsdelicten plaatsvinden. En daarnaast willen we op deze manier voorkomen dat mensen hun afgedankte spullen naast de container gooien.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *