Pro Shots / Marcel van Dorst

Pro Shots / Marcel van Dorst

Ajax trainde in Portugal op nieuw immuunsysteem

Volgens bronnen dichtbij de club heeft Ajax het trainingskamp in Portugal gebruikt om zichzelf een nieuw immuunsysteem aan te wennen. Trainer Ten Hag had er nog deze week mee willen gaan experimenteren in oefenwedstrijden.

Ajax-watcher Freek Jansen was in Portugal en zag een getergde trainer: “Dit is Ten Hag ten voeten uit. Alles moet tot in de puntjes voorbereid zijn. Hij kijkt nu al hoe hij zijn ploeg maximaal moet voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Kennelijk acht hij daar in het moderne voetbal een nieuw immuunsysteem voor nodig.”

Volgens Jansen moeten we niet meteen te veel verwachten. “Het is voor iedere speler nieuw; hoe moet je handelen en waar moet je niet lopen om dit immuunsysteem te laten functioneren. Dat proces van een heel nieuw immuunsysteem duurt maanden om het er echt in te slijpen, voor je lichaam echt precies weet wat het wanneer moet doen. Het is wat dat betreft de vraag of Ten Hag die tijd krijgt. Nu ze vroegtijdig naar huis gaan roept al dat kritische Ajax-publiek meteen dat het allemaal mislukt is, maar ik zeg het je: geef het even de tijd.”

Wat het nieuwe immuunsysteem precies inhoudt kan Jansen niet zeggen. Journalisten moesten in Portugal afstand houden van het trainingsveld.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarom staat er toch zoveel voetbalnieuws en vooral over Ajax in De Speld?
Rennen achter een bel en koppen tegen een bal en tegen andermans hoofd is toch geen sport! In echte sport draagt men een helm en vermijdt de atleet alles wat vermoeiend is.

Reageer
gravatar

Maitreya, één complottist heeft dat uit zijn duim gezogen en jij gelooft die onzin zonder meer. Ga toch fietsen ouwehoer.

gravatar

Maitreya wat jij beweert kan helemaal niet. Blijkbaar heb jij geen biologisch onderwijs genoten.

Wat uitleg:

Een auto-immuunziekte is een vervelende ziekte, maar niet direct dodelijk.

Deze ziekte ontstaat als er bij het opruimen van lichaamseigen celresten iets verkeerd gaat.

Vaccins zorgen uitsluitend voor versterking van het lichaamseigen afweersysteem. Ze zijn na enkele dagen weer uit het lichaam verdwenen.

Vaccins zorgen dus niet voor de afbraak en afvoer van virussen en bacteriën. Dat doet het lichaam zelf.

gravatar

Goed verhaal. Lekker kort. Doen we helemaal niets mee. Geef je dat ook even door aan die ongevaccineerde mede-hondenvleesliefhebbende vriendjes van je?