Dutchmen Photography / Shutterstock

Dutchmen Photography / Shutterstock

5 tips om te negeren dat iemand een leugenaar is als je nog vier jaar met hem moet samenwerken

Het komt steeds vaker voor: je weet dat je nieuwe collega een ijskoude leugenaar is, maar je moet nog vier jaar lang met hem samenwerken. Wat kan je dan doen om zijn leugens te negeren? Hier zijn vijf tips:

1. Probeer zijn leugens te bagatelliseren
Als de eerdere leugens van je nieuwe collega minder erg zijn, niet zoveel consequenties hadden, kan je die makkelijker negeren. Doe daarom alsof dat zo is. Zeg: ‘ah joh, we liegen allemaal weleens.’ Of: ‘Zonder leugens zou deze wereld niet functioneren’.

2. Vertrouw op je eigen geloof
Je nieuwe collega mag dan niet gelovig zijn, jouw eigen Katholieke, dan wel Protestante geloof in de heer beschermt jou waarschijnlijk van de nare invloed van met een leugenaar werken. Hoe kan iemand die gelooft in iets wat groter is dan haarzelf ooit nadeel ondervinden van met een leugenaar werken?

3. Denk ‘de meeste mensen deugen’
Alleen maar omdat jij met een leugenaar samenwerkt betekent dat niet dat de meeste mensen liegen. Goed, jij hebt toevallig die ene bewezen leugenaar te pakken in je werkomgeving, en ja, hij is helaas ook een soort van je baas, maar wat zou dat? Er zijn zoveel mensen. Lang niet alle mensen liegen.

4. Probeer te vergeten dat hij heeft gelogen
Was het eigenlijk wel zo duidelijk dat hij heeft gelogen? Hij zei dat hij naar ‘eer en geweten’ had gelogen toch? Misschien is dat wel hetzelfde als niet liegen. Waarover loog hij ook weer?

5. Misschien valt het vanaf nu wel mee
De kans dat iemand na zo grof te hebben gelogen nog eens keihard liegt tegen heel veel mensen is waarschijnlijk behoorlijk klein. Zijn woord is vanaf nu veel waard. Een man een man, een belofte een belofte. Dit is een samenwerking die staat, die stevig is, een waarop je kunt bouwen. Toch?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

6a/e. Probeer al zijn leugens actief te vergeten. Maak zelfs passief geen herinneringen meer aan. Stop ogen en oren dicht als hij langskomt. Zeg: “Mark Wie?” nog voordat er een vraag aan u gesteld wordt. Fingeer zwangerschapsdementie (m/v).
7. Behaal de eindoverwinning op uzelf: “He had learnt to love Big Liar” (laatste zin van 1984. Staat ook vol nep-leugens).

Reageer
gravatar

Gelukkig zijn in Rusland de mensenrechtenorganisaties verboden die door almaar te graven in ongerechtigheden door Jozef Stalin (die ten minste een belangrijke fase was) het land blijven traumatiseren.
In Nederland is het veel erger, daar hebben ze iedere eigenwaarde via het onderwijs kapot gemaakt. In combinatie met de slavernij. Het meest democratische land wordt zo het meest fascistisch. Nederlanders zijn expert geworden in onzin vergelijkingen, en daar zelfs narcistisch in. Laten we de niet de vergissing maken de normen van de ene tijd op de andere toe te passen en die daarmee terugroepen. Want zo ver is het al.

Reageer
gravatar

Fijn dat je zo scherp op jezelf reageert dronken Maitreya. Dat siert jou en je ongevaccineerde medehondenvleesliefhebbers.

gravatar

Complotten zijn de ergste leugens, waaraan verdwaalde geesten, zoals Maitreya en Trump, heel veel waarde hechten. Voor hen is de werkelijkheid de grootst mogelijk leugen.