Shutterstock - Photographer RM

Shutterstock - Photographer RM

Poetin: ‘Geen bewijs Russische betrokkenheid bij Russische troepenopbouw grens met Oekraïne’

Sinds een aantal weken verzamelt Rusland een enorme hoeveelheid militairen en ander legergeschut aan de grens met Oekraïne. Westerse landen zijn daarom bang voor een invasie. Poetin ontkent echter ook maar iets er mee te maken te hebben: “Geen bewijs Russische betrokkenheid bij Russische troepenopbouw op de grens met Oekraïne.”

Poetin: “Als je objectief naar de satellietbeelden kijkt, kunnen het net zo goed troepen uit Oekraïne zijn die op Russisch grondgebied staan. En als dat zo is, dan kunnen we dat niet toe staan en dreigt er een militair conflict. Daarom roepen wij Oekraïne nu op om per direct de troepen terug te trekken.” 

Ook de beelden op sociale media waarop is te zien dat Rusland dagelijks tanks en militaire voertuigen naar de grens stuurt worden door Poetin in twijfel getrokken. “Dat zijn overduidelijk beelden van toen we de Krim innamen.”

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb een AK-47 met een Russische gebruiksaanwijzing.
Tom of Jochem, wil een van jullie die even voor mij vertalen? Kan ik een pdf van die gebruiksaanwijzing opsturen naar jullie via de Redactie? (Zonder de AK-47 natuurlijk.)

gravatar

Een held van onze tijd.

Sinds de Sovjet-Unie uiteenviel, verzandde de westerse cultuur. Lege pamfletten en symbolen bleven over waar niemand de betekenis van kent.

Reageer
gravatar

Voor de Sovjet-Unie uiteenviel hingen de wereldkaarten al met al die landen in een ander kleurtje in de etalage.

De (ex-Sovjet) landen klagen schijnbaar dat ze door de Russen werden overheerst en verwijzen daarbij impulsief naar Stalin, maar het was andersom.
Jozef Stalin kwam uit Georgië, en dat gebied was een van de eerste dat zich onafhankelijk verklaarde van Rusland toen de vernieuwingen van Gorbatsjov zich tegen hem keerden. Zijn minister van buitenlandse zaken die de hereniging van Duitsland mede mogelijk had gemaakt werd president van Georgië; de corruptie die hij succesvol had bestreden was er van toen af aan existentieel, evenals de beschuldigingen.

gravatar

Zo is het hele gebied van de zuidelijke Sovjet-Unie in de invloedsfeer van de Turken en de islam gekomen, met de ambitie tot een groot-Ottomaans rijk waarvan de gevolgen reiken tot in de Tweede Kamer en uw huiskamer.

Amerikanen zijn niet alleen maar christelijk, ze noemden zich met George W. Bush ‘monotheïstisch’ om zonder al te veel ruzie te krijgen met de islam die hele regio te destabiliseren.

gravatar

Een bijzonder aspect van de Amerikanen is dat alles draait om racisme, en dat ze de hele wereld wakker gemaakt, ingedeeld en gepolariseerd hebben op etnische grondslag.

gravatar

Alle landen hebben een eigen horoscoop en eigen ‘stralen’.
Ik hoorde van een Nederlander die een tijd in Georgië had gewoond dat ieder dorp zich moet beschermen, omdat ze dat daar ook zo doen. Het Waterman tijdperk is het tijdperk van synthese, eenheid in verscheidenheid. De desintegratie en de voortdurende stammenstrijd eigen aan de verraders van de Sovjet-Unie bepalen ook de fragmentatie binnen de westerse cultuur zoals in Nederland.
Ieder land heeft een andere horoscoop, en op een hoger en lager niveau: ziel en persoonlijkheid, en de hele Sovjet-Unie stond op het teken Waterman (ziel).
Een ziel heeft als bijvoeglijk naamwoord zielig, geest als geestig, het zijn begrippen die historisch zo zijn gegroeid. Het probleem is dat ze hier stoer willen zijn, niemand wil zielig zijn maar wel geestig.

gravatar

Vraag 34 Waarom nam Koningin Máxima deel aan een gesprek tussen Schwab, minister Kaag en uzelf? Wat was het doel van dit gesprek?

Antwoord 34 Koningin Máxima nam deel aan het gesprek in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Het doel van het gesprek was een gedachtewisseling over de hoofdthema’s van de jaarvergadering. Koningin Máxima is als UNSGSA lid van de Stewardship Board of the World Economic Forum System Initiative on Shaping the Future of Financial and Monetary Systems.