Shutterstock / Studio Speld

Shutterstock / Studio Speld

24Kitchen zendt op Eerste Kerstdag een pruttelend pannetje ragout uit

Een bijzonder experiment van 24Kitchen: het digitale themakanaal zendt Eerste Kerstdag nonstop beelden uit van een pruttelende pannetje ragout.

“We hebben elkaar dit jaar al weinig genoeg gezien, wij willen onze kijkers graag de kans bieden om met elkaar te praten in plaats van te kijken naar kookprogramma’s”, legt de zender uit. “Af en toe zal er iemand met een pollepel in de ragout roeren om te voorkomen dat er een vel ontstaat, maar verder gebeurt er niet zoveel. Daarmee willen we onderstrepen waar het met kerst echt om gaat: om samenzijn. En om ragout.”

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De dominee spreekt voor zijn beurt. Met kerstmis als mijn zoon weer even op aarde is en de meeste mensen vrijaf zijn, moet extra veel worden gebeden.
Zo dat niet gebeurt schep ik een onoverwinnelijke boostervirus! Voor straf.

gravatar

Bij ons de hele Eerste Kerstdag BN-ers die om elkaars grappen schateren.
Tweede Kerstdag ook.

En voor de afwisseling doen we reclames voor Unilever en over hoe leuk het is om te gokken.

Reageer
gravatar

Ik doe een gokje: Rutte en De Jonge zetten morgen de complete televisie en internet vanaf a.s. zondag tot 2 januari in een complete lokdauwn. Dat is beter voor rust en vrede op aarde in ons land.

gravatar

Vooral geschikt om stukjes gare restanten van vlees, gevogelte en/of vis van de maaltijd van gisteren of eergisteren eenvoudig nog enigszins eetbaar te maken.

Bereidingswijze

Maak van bouillonblokjes (overgebleven jus kan ook) en bloem een papje. Naar smaak kunnen allerlei kruiden en/of specerijen worden toegevoegd. Doe daarin stukjes vlees, gevogelte of vis en zo gewenst met wat prei en paddenstoelen.

Bon appetit?

Reageer
gravatar

Ragout van jaarboeken van voorgaande jaren
Heerlijk voor papiervisjes (verwant met zilvervisjes)

Bereidingswijze

Schil de kaft van oude jaarboeken. (Hoe ouder hoe beter.)
Verdeel de bladzijden in kleine partjes.
Licht bevochtigen met water.

Opdienen in de boekenkast of papiermand op stukken kaft.