Gemiddeld krijgen Nederlanders jaarlijks 7 spinnen binnen tijdens hun slaap. Deze breed geaccepteerde onderzoeksresultaten uit de jaren ’90 komen in een ander daglicht te staan nu blijkt dat het gemiddelde fors wordt beïnvloed door de nachtelijke vraatzucht van Hanco Bouma (32) uit Uden.
Bouma eet elk jaar naar eigen schatting ruim een miljoen spinnen op. “Soms in mijn slaap, maar meestal als ik wakker ben”, meldt hij trots. “Klein, groot, harig, korte of juist lange pootjes; mij kun je altijd ‘s nachts wakker maken voor een spin en dat weten ze zelf ook.”
Door de opvallende statistiek lijkt de rekensom zo uit te vallen dat iedereen behalve Hanco geen spinnen doorslikt, en Hanco de rest. “Goed zo, meer voor mij”, besluit de Udenaar. “Weltrusten.”
Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.
Bij die indo’s is spinnen eten heel normaal.
Omdat ze die daar eerst moeten vangen leven ze hier.
Ze zijn te lui om ze eerst te vangen.
Ze willen enkel hun mond opendoen in hun slaap.
Redactie, nou kan het niet meer!
Er zouden giftige spinnen bij kunnen zijn, daarom moet Hanco zo snel mogelijk naar een spindokter.
Je mond opendoen, vrijheid van meningsuiting.
Denk ook aan die kakkerlakken in het Midden-Oosten.
Alleen in Nederland als je daar niks voorstelt ben je een held.
Je hoeft enkel te slapen en je mond open te doen.
Bij kinderen is vooral de suikerspin erg geliefd.
Zuid-Amerikaanse Spinnensoep
Ingrediënten per persoon:
. Zes levende vogelspinnen (import)*
. 100 gram spinnenrag
. Naar smaak peper, peterselie, salie en tijm
. 75 ml kokend zout water per spin
Als de spinnen tijdelijk niet verkrijgbaar zijn kunt u ook kakkerlakken gebruiken voor de Oud-Hollandse Kakkensoep.
Een combinatie is ook toegestaan.
Werp de levende spinnen in het kokend zout water. Een half uur laten koken. Na 15 minuten de spinrag, peterselie, salie en tijm toevoegen. Zo gewenst licht binden.
Lekker genieten!
* Het lekkerst zijn de Braziliaanse zalmroze vogelspin en de Chileense Goliathvogelspin
Haha hij lijkt een beetje op iti, tegenwoordig vooral bekend als de schrik van Karlsruhe-Durlach.
Ah, dus 17 miljoen maal 7 is één miljoen…
Ah, dus 17 miljoen maal 7 is éénmiljoen…