D_Snapper/Flickr

Vooral zout, meel en suiker in partymix maar nauwelijks party

Een zorgelijk bericht: in de meeste gevallen bevat een partymix vooral zout, meel en suiker maar nauwelijks party. Dit meldt de Consumentenbond op basis van een steekproef onder partymixen van verschillende fabrikanten.

“Het is misleidend, ongezond en een domper. Kopers verwachten party als ze de zak openmaken, maar meestal gebeurt er helemaal niets”, vertelt een woordvoerder van de Consumentenbond. “Bij sommige fabrikanten vonden we bovendien zelfs andere toevoegingen, zoals leegte of verdriet.”

Nick (34) uit Gouda koopt regelmatig partymix en is ook teleurgesteld. “Het is elke keer toch weer een zoutloos feestje. Maar dat vergeet je snel en je hoopt gewoon de volgende keer op beter.” Toch ziet Nick ook wel positieve kanten. “Ik voel me achteraf altijd wel vies en ongezond, net zoals na een gewoon feestje. Dat moet ik ze dan weer wel weer meegeven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *