Shutterstock - Dutchmen Photography

Shutterstock - Dutchmen Photography

Segers vraagt zich af of dit het goede moment is om te zeggen dat hij liever toch niet met Rutte door wil

‘Ik loop er al een tijdje mee’

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers zit ergens mee in zijn maag. Het nieuwe regeerakkoord is bijna af, en hij wil eigenlijk nog zeggen dat hij toch liever niet met Rutte door wil. 

‘Ik loop er al een tijdje mee, dus ik denk dat het goed is om het toch even te zeggen’, peinst een ijsberende Sergers. “Misschien is het een beetje een gek moment, maar het zou nog gekker zijn als ik tegen beter weten in met Rutte in zee zou gaan en dat het dan blijft knagen en dat ik er dan na twee maanden alsnog uitstap.” Segers tuurt uit het raam. “Nu kan het nog wel toch?” De ChristenUnie-leider maakt aanstalten te vertrekken maar tuurt dan toch maar weer uit het raam.

“Ik hoopte ergens dat het nieuwe kabinet er gewoon niet meer zou komen, en dat ik dan niets zou hoeven zeggen.” Segers kijkt naar de vloer. “Eén keer wilde ik het bijna zeggen, maar toen stak net ook Sophie Hermans haar vinger op en die kreeg toen de beurt. Anders had ik het echt wel eerder gezegd.”

In de spiegel van de toiletten oefent Segers op hoe hij het nieuws zal brengen. “Meneer, Rutte, ik heb nog even een en ander op een rijtje gezet, ben te rade gegaan bij mijn eigen geweten en ik kan het niet verenigen”… Nee, te wollig. Beter om direct ter zake te komen. Even resoluut de keel schrapen, en dan “Mark, sorry, maar-” 

Op dat moment komt Rutte de toiletten binnenlopen. “Gert-Jan! Zin in het nieuwe kabinet?” 

“Ja!“, antwoordt Segers snel. “Erg veel zin in.” Hij trekt zijn jasje recht en loopt zuchtend achter Rutte aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gert-Jan zou een prima dominee zijn, dat moet worden gezegd. Maar dominees horen in hun kerken en niet in het Kabinet. Hun drie goden waren misschien vaak lief en aardig, maar beslist niet democratisch. .

Reageer
gravatar

Dat ben ik ook niet. Ik ben neoliberaal en dat is het tegenovergestelde van democraat. Ik blijf zitten, anders is de kans groot dat de andere partijen de rijken een stukje armer maken.

gravatar

Gert-Jan mag gewoon liegen. Zolang hij maar ja knikt als ik het wil.
Stemmen we in januari over 2G als Gertje nog niet durft tegen te stemmen.. hèhè

gravatar

Beter nu een kabinet beginnen zodat we in april weer naar de stembus kunnen. Anders blijft Mark nog 3 jaar demissionair zitten: alle moeilijke zaken doen we niet, want geen mandaat; alle vervelende dingen pompt hij er door want hij wordt er toch niet op afgerekend…. Ik doe dit dus voor het Nederlandse volk.

Reageer
gravatar

Opvoeding.
De bond tegen het vloeken is het hoogste wat je kan bereiken nu ook die inboorlingen Nederlands kunnen spreken, en zelfs fatsoenlijker. Het enige wat erin zit is wat je erin stopt.
Ook de Bijbel is zo weer actueel.

gravatar

De bond tegen het vloeken.
Nederlanders staan bekend om hun directheid en stevige taal. Alleen hebben we niet altijd door welk effect deze manier van doen heeft op anderen. Met deze bewustwordingscampagne roept de Bond tegen vloeken Nederlanders op om na te denken bij wat ze zeggen, kortom weet wat je zegt.

Reageer
gravatar

Commentaar van Wilma
—————–
1. Onaardig.
Alleen maar .
2. Narcist!!!
3. Iemand beledigen, een trap nageven, is iets wat in jouw wereld normaal is, maar niét in de mijne!
4. Ga zelf eens voor de spiegel staan!
5. Ik word weg gezet als idioot.
6. Ga zelf eens in spiegel kijken.
7. Laat maar horen idioot.
Waslijsten
Pas maar op!