Shutterstock - VanderWolf Images

Shutterstock - VanderWolf Images

Schiphol en KLM in opspraak, moet Nederland nu met de trein naar Qatar?

Schiphol en KLM wisten jarenlang van de verhoogde kans op kanker voor het platformpersoneel. Dat stelt onderzoeksprogramma Zembla. De KNVB komt vanmiddag samen voor een spoedoverleg. Moet Nederland nu met de trein naar Qatar?

“Schiphol en KLM wisten maar al te goed dat de 20.000 medewerkers dagelijks veel te veel fijnstof binnenkrijgen, waardoor mensen hartproblemen en longkanker oplopen. Ze hebben bewust waarschuwingen van arbo-experts naast zich neergelegd”, zegt secretaris-generaal van de voetbalbond Gijs de Jong. “Dan kunnen wij toch niet doodleuk naar Qatar vliegen deze zomer? Ik vind dat we hier heel stellig in moeten zijn.”

Daar is Qatar-ambassadeur Ronald de Boer het mee eens. “Ik zie dat Schiphol en KLM niet het goede doen, en dus moeten we ingrijpen. Het gaat hier om mensenlevens. Laten we een signaal afgeven met elkaar: we pakken de trein naar Flughafen Düsseldorf en vliegen vanaf daar alleen met Qatar Airways.”

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vrijheid is ons grootste goed. Los van wat iemand van vaccineren vind. Ons kabinet en de EU zijn te druk met machtsspelletjes en laten zien dat ze ongeschikt zijn om beschikbare techniek in te zetten.

gravatar

Het grootste probleem is dat door de corona-pandemie voor de genoemde 20.000 Schiphol-medewerkers geen plaatsen beschikbaar zijn in onze ziekenhuizen.

Mogelijk kunnen de ergste gevallen worden getransporteerd naar Duitse ziekenhuizen.

Reageer
gravatar

“The Evening Standard haalde twee artsen uit Londen aan die beweren dat de ruim 300.000 volledig gevaccineerde Britten die een hartaandoening hebben gekregen na hun Covid injecties aan PPSD lijden.”

gravatar

Ik sprak er al over met Henk Mommaas die zei dat de (psycho-)industrie de enig groeiende industrie is tien jaar voor dit begon.