Shutterstock - sbonsi

Shutterstock - sbonsi

Wie is Max Verstappen, de jonge Nederlandse coureur die dit weekend voor het eerst wereldkampioen kan worden?

Als een komeet kwam hij op: Max Verstappen, de Nederlandse Formule 1-coureur die dit weekend voor het eerst wereldkampioen kan worden. Plotseling valt zijn naam dagelijks in gesprekken op straat of in de supermarkt. Wie is deze jonge, rijzende ster aan het racefirmament die zich dit weekend in Abu Dhabi tot grote winnaar kan kronen?

Max Verstappen werd geboren op 30 september 1997 in het Belgische Hasselt. Bizar toeval: zijn vader Jos reed ook in de Formule 1, tussen 1994 en 2003. Ook zijn moeder Sophie-Marie 'Sophie' Kumpen is een voormalig karter en autocoureur. Met zo’n achtergrond was hij natuurlijk in de wieg gelegd om jaren later plotseling zelf als Formule 1-coureur in de spotlights te verschijnen.

Al op jonge leeftijd begon de jonge Max met karten. De afgelopen jaren timmerde Verstappen in de luwte al lekker aan de weg: zo tekende hij jaren geleden een contract bij de racetak van energiedrankconcern Red Bull. Nog een opmerkelijk feitje: volgens onze bronnen deed hij al mee in de Formule 1 voordat hij zijn rijbewijs had.

De laatste weken voorspelden kenners al dat Verstappen aan het einde van het seizoen voor een verrassing zou kunnen zorgen, maar dat het zo’n vaart zou lopen, had niemand kunnen bevroeden. De opmars van Max zal altijd een beetje een mysterie blijven, maar één ding staat vast: na dit weekend zal heel Nederland hem kennen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het wordt voor het klimaat tijd dat Elon Musk gaat investeren in supersnel rondjes rijden met een opgefokte Tesla in sportmodel, volgeplakt met reclame voor zonnecellen en windturbines.

Als Max slim is, ruilt hij op tijd van wagen, want vanaf 2030 kan hij in de pitstop alleen nog maar elektriciteit tanken.

Reageer
gravatar

Ja maar alleen tussen zeven uur ‘s avonds en zes uur ‘s ochtends, hoop ik. Overdag hardrijden is gevaarlijk voor overstekend klein wild.