Shutterstock - Pressmaster

Shutterstock - Pressmaster

Man die om 4 uur ‘s nachts moet opstaan voor een voetbaltraining in de regen vindt dat hij ‘de overheid te slim af is’

De 38-jarige Jacco uit Emmeloord heeft dé manier gevonden om het verbod op amateursporten in de avond te omzeilen. “Ik ben ze allemaal te slim af”, zegt hij trots terwijl hij om 4 uur ’s nachts in zijn keuken staat. “De overheid, het RIVM, allemaal. Ik heb een loophole gevonden.”

Nu de avondtrainingen van het zevende elftal van Flevo Boys zijn afgelast, heeft hij als aanvoerder besloten om de training te verplaatsen naar 5 uur ’s nachts. “Ik heb de hele nacht doorgehaald omdat de wekker anders m’n vrouw en kinderen wakker zou maken,” fluistert hij. “Zo kunnen we toch nog trainen, alsof er niets aan de hand is. Hier heeft de overheid helemaal geen rekening mee gehouden, het is briljant.”

Terwijl hij om half 5 ’s nachts in de stromende regen naar het complex van Flevo Boys fietst, vraagt hij zich hardop af waarom niet meer mensen dit doen. “Lekker buiten voetballen, dát is pas goed voor je gezondheid. Natuurlijk, de gevoelstemperatuur is -2, maar hier kan toch niets tegenop?”

Als hij aankomt op het trainingscomplex en het enige aanwezige lid van Flevo Boys 7 blijkt te zijn, haalt hij zijn schouders op. “Het gaat niet alleen om de training, maar ook een beetje om het statement.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In Bru (zie Bru-taal) waar Hugo de Jonge vandaan komt zijn er nu nieuwe sportvelden met de meest moderne grasmat, en ook vrouwenvoetbal.
Ik vroeg me al af wat volksgezondheid met sport te maken heeft.
Jammer dat ze niet hun bal meenemen als ze ergens anders professioneel willen doen.

Reageer