Studio Speld / Shutterstock

Studio Speld / Shutterstock

6 manieren om tijdens je werk of op school stiekem te sporten

Nu er door de nieuwe coronamaatregelen na 17:00 geen amateursporten meer mogen worden uitgeoefend, en niet iedereen dol is op hardlopen in de regen, is het even zoek waar jij nu je sportambities op uit kunt leven. Gelukkig hebben wij de zes beste manieren om tijdens je werk of op school stiekem te kunnen sporten voor je op een rijtje gezet!

Padel in de toilethokjes
De meeste oude schoolgebouwen hebben nog wel toilethokjes die aan de bovenkant open zijn. Ideaal voor een potje padel met een medeleerling tijdens de les. Doe wel even de deksel van de pot dicht, anders wordt het balletje vies.

Boulderen in de liftschacht 
De liftschacht is de ideale plek voor een flinke klautersessie. Zorg dat je met de lift naar de laagst mogelijke etage van het gebouw gaat en open het deurtje naar boven. Stopwatch aan en go!

Hockey onder de tafel 
Leg een flinke prop papier, nietmachine of goedgevulde etui onder tafel. Hengst het zo ver mogelijk met een stick onder je tafel vandaan. Geen stick bij de hand? Met een flinke liniaal, dossiermap of gewoon je arm wil het ook wel lukken. Werkt het beste naast iemand die je toch al niet mag. 

Pilates tijdens de lunch 
Moet jij altijd net te ver over je collega’s reiken voor dat lekkere bakje tonijnsalade tijdens de lunch? Maak er gelijk een Pilates-sessie van. Stretch je arm onnodig dicht langs het hoofd van je collega’s. Rol hierbij goed je schouders open, houd je ruggengraat recht en houd vooral geen rekening met open pakken melk die op tafel staan. 

Gewichtheffen met je bureau
Laat je pen vallen onder je bureau en je kunt direct aan de slag. Met diverse oefeningen kun je zowel je rug, buik, biceps als triceps trainen tijdens het heffen van het bureau. Door steeds meer computers te plaatsen kun je ook het gewicht steeds opvoeren. Op naar de 150 kg!

Voetbal alles in de prullenbak
Laat alles wat je in de prullenbak moet gooien per ongeluk net ervoor op de grond vallen, zodat je alle zooi vervolgens van een afstandje in de prullenbak kan schieten. Zorg wel dat je papieren eerst even goed verfrommeld tot een balletje en kijk met breekbare dingen uit dat je ze netjes op de grond legt voor je ze schiet!

Wil je ons jaaroverzicht 2021: ‘Opnieuw een Jaar’ ontvangen én De Speld steunen? Voor €25 ben je een jaar Vage Kennis van De Speld en krijg je het boek als welkomstcadeau thuisgestuurd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tom en Janneke, ik heb alle zes de varianten geprobeerd, maar ik moet eerlijk zeggen dat op één na ze allemaal onmogelijk uit te voeren zijn. Geen reden dus om sterren uit te delen.
Ik had het jullie zo gegund, maar ik moet onpartijdig zijn.

p.s. Ik heb mij geërgerd aan “Stretch je arm onnodig enz.” Waarom niet gewoon “strek je arm niet?”

Reageer
gravatar

HET VERSCHRIKKELIJKSTE NIEUWS VAN DIT JAAR

Staatsbezoek koningspaar aan Griekenland uitgesteld

Het staatsbezoek van onze Hooggeëerde Hoogheden aan Griekenland is uitgesteld, vanwege het hoge aantal coronabesmettingen in beide landen.

Zoals de hele wereldbevolking zijn ook de Grieken uiteraard razend gek op ons Koningspaar. Het is dan ook begrijpelijk dat de Griekse president Katerina Sakellaropoulou (helaas niet van adel – TvHtG) na het horen van dit nare nieuws urenlang heeft gehuild.

De onderbreking van de vakantie in Griekenland van het Koninklijk gezin zou op 13, 14 en 15 december zijn.

NOS: Ongelogen, maar waar.

Reageer
gravatar

Vervelend nou, ik had voor de verkoop bijna elf miljoenen oranjevlaggetjes in huis gehaald. Die kan ik niet meer kwijt zelfs niet aan de straatstenen.
Wellicht wil de gravin ze voor een zacht prijsje van mij overnemen.

gravatar

Maitrreya, godsgeloof is de oorzaak van het verval van denken, omdat alles wat ze wel en niet mogen denken is uitgemeten.

gravatar

Ad, bedoel jij met “ze” de boeddhisten van Maitreya? Dan klopt jouw uitspraak en voor alle nog bestaande geloven, behalve voor Rooms katholieken. Ze moeten zich weliswaar ook aan geboden en verboden houden, maar de meesten trekken zich er niks van aan. Ik ook niet.