Shutterstock - Samuel Borges Photography / Gorodenkoff, Wikimedia Commons Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, CC BY-SA 4.0, Studio Speld

Shutterstock - Samuel Borges Photography / Gorodenkoff, Wikimedia Commons Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, CC BY-SA 4.0, Studio Speld

Lerarentekort op scholen veroorzaakt door lerarenoverschot op TikTok

Eindelijk is duidelijk wat de voornaamste oorzaak is voor het lerarentekort op scholen: het lerarenoverschot op TikTok.

“Het was natuurlijk al krap”, legt minister Ingrid van Engelshoven uit. “De druk op scholen is hoog en het inkomen van een leraar is laag. Maar als die leraar dan ook nog eens het grootste deel van zijn tijd op TikTok gaat zitten, dan ontstaat er echt een flink tekort.”

“De hoge werkdruk op scholen zie je heel direct terug in de gênante filmpjes van leraren op TikTok”, zegt de demissionair minister van Onderwijs. “Dat verspreidt zich vervolgens weer, met de meest ernstige gevolgen. We hebben natuurlijk eerder meesters en juffrouwen op Twitter gehad, maar dat stelde eigenlijk niets voor als je het vergelijkt met docenten die dansen of lipsyncen om viral te gaan bij kinderen die ze zouden moeten lesgeven.”

Een oplossing voor het tekort op scholen en het overschot op TikTok zou volgens Van Engelshoven kunnen zijn dat leraren meer waardering krijgen voor hun werk op scholen. “Of gewoon een lerarenverbod op TikTok. Dat is voor iedereen beter.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik begrijp geen snars van dit aanstootgevend schrijfsel dat voor onderwijzers grievend is. Ze zouden zich als dansende en lipsyncende (wat dat ook mag betekenen) kippen (tik tok) gedragen. Ik zie er de lol niet van in.

Het is uitermate beledigend voor al die onderwijskrachten die ondanks het besmettingsrisico toch voor de klas staan.
Jasper en Matthijs, hiervoor kan en mag ik geen sterren uitreiken.

Reageer