Shutterstock: Martinbertrand.fr / Dutchmen Photography

Shutterstock: Martinbertrand.fr / Dutchmen Photography

Rutte en Kaag plaatsen vraagtekens bij ‘haastig’ Duits coalitieakkoord

Nu er een Duits coalitieakkoord ligt tussen SPD, Groenen en FDP vragen Mark Rutte en Sigrid Kaag zich af of dat niet veel te gehaast tot stand is gekomen. “Er zijn veel punten in het akkoord waar het erop lijkt dat het wel heel snel in elkaar geflanst is”, zegt Rutte.

“Je houdt je hart vast als je ziet in welk tempo dit in elkaar gegooid is”, zegt Sigrid Kaag. ”In 59 dagen kun je eigenlijk niet meer doen dan een opzet tot een aanzet tot een visie schrijven. Ze hebben zelfs de begroting al rond. Normaal trek je daar nog een jaar voor uit, anders krijg je haastig broddelwerk. Ik denk dat mensen in het land meer hebben aan de Nederlandse degelijkheid.”

Premier Rutte voegt er nog aan toe: “Wij leren natuurlijk graag van onze buurlanden, maar als het om formeren gaat is Nederland echt een gidsland.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *