Op1 / Youtube

Op1 / Youtube

Code Zwart dreigt voor talkshows: ‘Onmogelijke keuze tussen Gommers, Kuipers en De Jonge’

Nederlandse talkshowredacties slaan alarm. Zij voorspellen dat door het gepolariseerde coronadebat binnenkort Code Zwart dreigt. Redacties komen dan voor grote ethische dilemma’s te staan. “Dan moeten we bijvoorbeeld gaan kiezen tussen Gommers, Kuipers en De Jonge.”

“En dat zou ontzettend verdrietig zijn”, zegt hoofdredacteur van M Nico Arends. “Neem alleen zo’n dag als gisteren, dan zeggen Gommers, Kuipers en De Jonge alledrie wat anders. En dan reken ik Marc Bonten van het OMT bij Nieuwsuur eigenlijk nog niet eens mee. Als talkshow wil je ze dan natuurlijk allemaal tegelijk aan tafel hebben, lijnrecht tegenover elkaar. Maar als dat straks niet meer gaat, dan moet je dus met ze gaan bellen. En dan moet je wéér zo’n slechtnieuwsgesprek voeren.”

“Dit zijn vraagstukken waar je eigenlijk niet over na wilt denken”, zegt Rachel Franse, eindredacteur van Op1. “Maar hoe verschrikkelijk ook, we kunnen er maar beter goed op voorbereid zijn. We moeten in dit scenario straks op basis van niet-professionele redenen een keuze gaan maken. Zoals: wie is er het snelst uitgepraat, wie kan ook nog zijn mening over andere onderwerpen geven, en voor wie ligt er misschien ooit nog een functie van tafelheer in het verschiet? Ik wil overigens benadrukken: de vraag wie er gevaccineerd is, doet er niet toe. Dat kan ik u verzekeren.”

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ze zijn niet aan de goede kant gekomen.
Om vooruit te komen is de enige weg terug. Maar ze kunnen zich daar ook niets van herinneren, ze zijn zichzelf kwijt.

Reageer
gravatar

Mensen vinden het verdacht als ik geen belang heb, dat wordt je opgedrongen.
Dat is een belang creëren tegen mijn wil.
Ik zei het in je eigenbelang, daar hebben ze ook geen notie van als het erop aankomt.
Ze zijn daar puur reactionair in.

Reageer
gravatar

Ook als ik niets zeg van enige inhoud, zullen ze conclusies willen trekken op hetzelfde vlak.
En dan gaan ze nog dieper de waanzin in. Op de vorm, waarin ze ook psychologiseren.
Vorm en inhoud. Wie een kuil graaft voor een ander…

gravatar

Gommers mag nergens meer komen. Die begint wat te eerlijk te worden. Dat strookt niet met de Rutte-doctrine. Ik laat Hugo die Gommers wel afschilderen als wappie.

Reageer
gravatar

Het zijn volgens mijn bescheiden mening televisieprogramma’s (tv-talkshows – red), waarin voornamelijk mensen die zichzelf graag grenzeloos horen ouwehoeren, optreden. Beter is daarom egotripperprogramma (egotripper show -red).