Bron NOS

Bron NOS

Kabinet: ‘Als wij geen serieuze maatregelen nemen, dreigt een lockdown’

‘Het hangt echt van ons gedrag af’

Het kabinet heeft vanmiddag in een korte persconferentie het kabinet opgeroepen om de komende week echt serieuze maatregelen te nemen. Anders dreigt er volgens het kabinet een nieuwe lockdown.

“Het hangt echt van ons gedrag af” verklaarde Mark Rutte in de camera van de NOS. “De druk op de zorg loopt alleen maar op en daarom is er echt een kentering nodig.” Demissionair Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge vulde hem aan: “En daarom is het dus heel belangrijk dat het kabinet nu de juiste maatregelen neemt om een lockdown te voorkomen.”

Het kabinet zal op 3 december laten weten of een nieuwe lockdown daadwerkelijk nodig is. “Als blijkt dat wij in de tussentijd geen serieuze maatregelen hebben genomen, zal dit mogelijk al eerder zijn.” benadrukte Rutte. “Het belangrijkste is dat er nu een kentering in ons gedrag komt.”

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sinds de EU is er geen oppositiepartij meer.
Wel is de nationale politiek standaard reactionair.
De competitie tussen partijen is vergroot naarmate hun agenda gelijkluidender werd.
Naarmate de ziekte toenam draaide de enige consensus almaar meer om gezondheid.

Reageer