NOS

NOS

Holy moly: we kwamen Freek Vonk tegen in het wild

Drie keer raden wie wij vandaag tegenkwamen. Naja stop maar, want je raadt het toch nooit. FREEK VONK! Zomaar even in het wild. In een zijstraatje hier gewoon in Amsterdam. Bizar toch? Dit hebben wij nog nooit meegemaakt in ieder geval. Holy moly zeg! We zullen het even beter uitleggen.

We waren gisteren in onze hoofdstad. Samen met een gids gingen we op zoek naar de meest zeldzame bn’ers toen we hem plots tegen kwamen. Freek Vonk! Wow! Ver buiten zijn natuurlijke leefgebied nog wel! Wat een joekel is het in het echt zeg. Veel groter dan op de televisie. Erop af!

Voorzichtig benaderden we hem en grepen we hem met drie man vast om hem beter te kunnen bestuderen. “Jongens, dit is een droom die uitkomt, ik kan het niet geloven”, riep een van ons. Om er honderd procent zeker van te zijn dat het Freek Vonk was trokken we even zijn jas uit. Hij is namelijk het best te herkennen aan de haaienbeet in zijn rechterarm. “Ja hoor kijk maar! Het is hem echt! Poahhh.” We hielden zijn hoofd stevig vast om te voorkomen dat hij ons zou bijten en gingen er eens even goed voor zitten.

Nadat we hem uitgebreid hadden bekeken en een paar selfies met hem hadden gemaakt, legden we hem weer netjes terug op straat. Meteen sprintte hij weg. “Laterrrrrrr”, riepen we hem nog na.

Wil je ons jaaroverzicht 2021: ‘Opnieuw een Jaar’ ontvangen én De Speld steunen? Voor €25 ben je een jaar Vage Kennis van De Speld en krijg je het boek als welkomstcadeau thuisgestuurd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Na augustus werden 40-49 jarigen het hardst geraakt door de vaccins met een effectiviteit van -126%. Een negatief getal boven de 100% wijst erop dat de injecties gefaald hebben.

Reageer