Pro Shots / Stanley Gontha

Pro Shots / Stanley Gontha

Respectloos: man in rolstoel belaagd door journalisten na wedstrijd Oranje

Gisteravond is een man in een rolstoel belaagd door journalisten na de wedstrijd Nederland – Noorwegen. Op beelden is te zien hoe een groep overwegend blanke mannen van middelbare leeftijd de man in het stadion opwachtten om hem lastig te vallen met vragen. Hij kon geen kant op.

Op Twitter gaan de beelden rond en wordt er schande gesproken van het voorval. Wat blijft terugkeren is de vraag waarom niemand ingreep terwijl de weerloze man de ene na de andere microfoon onder zijn neus geschoven kreeg.

De man zelf kan het gelukkig allemaal nog navertellen: “We hebben niets weggegeven en vrijwel de hele wedstrijd gedomineerd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er wordt internationaal competitie gespeeld om te mogen heulen met arbeidersmoordenaars in Qatar. De wereld wordt steeds gekker en wreder. En de De Speld er maar grapjes over maken.

Jaap, dat kan ik uiteraard niet waarderen.

Reageer
gravatar

De vorige keer was het in Rusland. Dat land is verantwoordelijk voor het neerhalen van MH17, dus daar zal jij ook wel een mening over hebben gehad. De keer daarvoor was het in Brazilië, dat alle bomen omkapt net als Staatsbomenbeheer . Daarvoor gingen we naar Zuid Afrika, een land waar racisme en nepotisme hoogtij vieren. En 2006 was het bij onze oosterburen. Eigenlijk kun je op ieder land wel wat te zeiken hebben. En zo’n vingerwapperende augurk als jij zal dat ongetwijfeld nog doen ook.