Wikimedia Commons Peters, Hans/Anefo CC0  / Shutterstock - Vlad1988

Wikimedia Commons Peters, Hans/Anefo CC0 / Shutterstock - Vlad1988

Aké baalt van vergelijking met Ruud Krol: ‘heel ander type verdediger’

Oranje-international Nathan Aké is klaar met de continue vergelijking met Ruud Krol, zo liet hij daags na zijn invalbeurt tegen Noorwegen weten aan de pers. "Ik begrijp de vergelijking met Ruud natuurlijk wel. We zijn allebei verdedigers. Zeker in zijn Napoli-tijd, toen hij net als ik nu in een lichtblauw shirt speelde, was de vergelijking treffend. Maar ik ben Nathan Aké en ik wil mijn eigen geschiedenis schrijven."

De Nederlander laat een appje zien van zijn moeder, die hem in de 89e minuut in zag vallen. 'Jongen, toen ik je aan de zijlijn zag staan; het was net alsof ik Ruud Krol weer voor me zag'. "Lief bedoeld natuurlijk, maar ik hoor dit nu al jarenlang. Terwijl: als ik de beelden van Ruud er op na sla, dan zie ik een heel ander type speler. Hij tackelt met rechts, ik met links. Hij fungeert meer als mandekker, ik schuif meer in en vertrouw op mijn snelheid. Heel vervelend dat mensen dat niet zien, of willen zien. Ik zie mezelf dan meer als Ruud Heus, omdat ik ook wel eens linksback sta."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zolang de details over het Ezellied nog steeds niet bij mij bekend zijn vind ik het niet gepast dit bericht te publiceren. Dus graag terugnemen Speld SVP, anders ben ik genoodzaakt de NUPI in te schakelen.

Reageer
gravatar

(★)
Dit stuk van Alexander is enkele begrijpelijk voor een beperkt publiek. Daar hou ik niet van.

Ik laat de beoordeling over aan mijn broer Jan-Pieter van de Telegrof. Hij heeft meer verstand van voetbal.
Wat hij ook oordeelt, ik haal maximaal één ster uit de sterrenbrandkast.

Reageer