UMC Utrecht & Radu Bercan - Shutterstock

Kunsthart tóch weer uit patiënt gehaald en naar museum gebracht: ‘Dit is uniek’

‘Mensen moeten dit zien’

Het kunsthart wat eerder deze maand voor het eerst met succes in een patiënt werd geplaatst, is er vandaag toch weer uitgehaald. Het is namelijk zo uniek dat het naar een museum zal worden gebracht. “Mensen moeten dit zien.”

“We kunnen dit niet zomaar verborgen houden voor publiek”, legt een initiatiefnemer van het idee uit. “Zo’n object kan je niet achter spier en bot vergrendelen.” Kunstliefhebbers roemen de stap ook. “We kijken er echt naar uit zoiets in levende lijve te zien.”

Volgende week zal het kunsthart geveild worden en kunnen musea bieden op het object. De verwachting is dat het tussen de 10 en 20 miljoen zal moeten opleveren. “Hoeveel het precies wordt weet je nooit, maar voor de huidige eigenaar zal het in ieder geval een levensveranderend bedrag zijn.”

Wil je dit ons jaaroverzicht 2021: ‘Opnieuw een Jaar’ ontvangen én De Speld steunen? Voor €25 ben je een jaar Vage Kennis van De Speld en krijg je het boek als welkomstcadeau thuisgestuurd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er zijn vast wel Belgen hier die hun hart aan deze man willen schenken. Maar ja, wie wil nou het hart van een Belg? Ik als rasechte Nederlander zit daar echt niet op te wachten! En al helemaal niet sinds Belgie is overgenomen door Quatter.

Reageer
gravatar

“Kunsthart tóch weer uit patiënt gehaal.”

Dit is het toppunt van harteloosheid. Met dit bericht wordt de familie van de betreffende hartpatiënt onnodig hartenpijn bezorgd!

Hiermee verdienen Tom en Jan beslist geen hartelijke sterren.

Reageer