Pro Shots / Marcel van Dorst

Pro Shots / Marcel van Dorst

Qatar: ‘Nederland niet welkom met mensonterend voetbal’

Mocht Oranje zich dinsdag plaatsen voor het WK 2022, dan is het zeer de vraag of het daadwerkelijk in actie mag komen op het toernooi. Organisator Qatar stelt na de wedstrijd tegen Montenegro dat Nederland met dergelijk mensonterend voetbal niet welkom is.

“Qatar supports football”, zegt sjeik Hamad bin Khalifa bin Ahmed al Thani, voorzitter van de Qatarese voetbalbond in een statement. “Wij kunnen spel zoals dat van Nederland zaterdagavond niet tolereren. De hele voetbalwereld zou hier gezamenlijk tegen moeten opstaan.”

Ambassadeurs van het Nederlands elftal wijzen op de fraaie voetbeweging waarmee Memphis Depay de 0-2 maakte, maar daar wil Qatar niets van weten. Al Thani: “Dat is alleen maar voor de bühne. Als je achter die pracht en praal kijkt, zie je een schandalig gemakzuchtig elftal zonder visie en met Daley Blind.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb U lief, Heer, mijn sterkte
Heer, mijn rots, mijn vesting, mijn bevrijder
God, mijn steenrots, bij U kan ik schuilen
Mijn schild, mijn burcht, kracht die mij redt
Ik roep, ik roep, ik roep
Ik roep met heel mijn hart
Geloofd zij de Heer
Geloofd zij de Heer
Geloofd zij de Heer
Geloofd zij de Heer
Want ik ben van mijn vijanden verlost

Reageer