SeventyFour / Shutterstock

Man weet na het eten van één chocoladepepernoot al wat hij het komende half uur gaat doen

Voor Victor (32) staat na het eten van één chocoladepepernoot kraakhelder vast hoe hij het komende half uur gaat doorbrengen. ‘Ik ga me helemaal naar de vaantjes vreten aan die dingen, gevolgd door een periode van wroeging en zelfhaat.’

De Hengeloër denkt al redelijk van minuut tot minuut te weten hoe de nabije toekomst eruitziet. ‘Er zitten zo’n 150 pepernoten in de zak. Die gaan allemaal op. Ik denk eerst met een tempo van 5 per 10 seconden, na verloop van tijd iets langzamer. Over een minuut of 8 is de zak leeg, daar mag je me aan houden.’

Ook de periode daarna laat zich makkelijk voorspellen: ‘Spijt, heel veel spijt. Het idee dat ik ergens halverwege had moeten stoppen. Daarna misselijkheid en een rare suikerrush die heel ongemakkelijk aanvoelt. Misschien wat trillen, maar sowieso zweten voor een minuut of twintig. Na dat half uur ligt alles open: waarschijnlijk moet ik even liggen om bij te komen, maar het zou ook kunnen dat ik op de fiets stap om een nieuwe zak te halen.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jaarboek van De Speld; “Nu overal te koop”.
Overal?
Welnee, ik heb het zo net aan mijn slager gevraagd. Hij had het boekje niet te koop en als hij het cadeau zou krijgen, zou hij er direct gehakt van maken. Ik kan er niets aan doen, dat zei hij echt.

Reageer
gravatar

Een chocoladepepernoot bevat maar liefst ca. 84 kilojoule (ca. 20 calorieën – Red.)! Er zijn jammer genoeg geen gezonde uitvoeringen. Ze zijn echt uitermate verslavend, zelfs voor mij en ene Victor (34).

Dus laat ze in de supermarkt liggen tot na 5 december! Dan zijn ze afgeprijsd en kun je goedkoper dik worden.

Reageer
gravatar

Suikerrush moet zijn Suikerrus.

Russen schijnen behoorlijk wat suiker tot zich te nemen, maar ik heb het gevoel dat zelfs bij de weinige sinterklaasfeestvierders in het land van Poetin chocoladepepernoten onbekend zijn.

Reageer
gravatar

★★★★

Het stuk is vlot leesbaar in prima vaderlands. Alexander maakt duidelijk dat pepernoten met chocoladen dakjes zo verslavend zijn, dat Victor (32) niet in de gaten heeft, dat hij de telefoon verkeerd om aan zijn oor houdt.

De foto heeft echter een grote fout: het notenbakje lijkt te zweven. Daarvoor moet ik één ster aftrekken.

Reageer