Shutterstock - fotoliza

Shutterstock - fotoliza

Stichting ‘Alles naar wens?’ stuurt ober naar chronisch zieke kinderen

Voor de 11-jarige Felix uit Hengelo is deze regenachtige middag een middag als alle anderen. Terwijl het zieke, nietsvermoedende kind samen met zijn moeder wat zit rond te staren op een terras, komt er uit het niets een netjes gesoigneerde man van middelbare leeftijd naar hun tafeltje gelopen. “Is alles naar wens?” vraagt hij vriendelijk, terwijl hij de lege glazen appelsap op een dienblaadje zet. Na het antwoord, een afwezig ‘ja hoor', loopt hij tevreden weer weg.

“Kijk, en dáárvoor heb ik dus vorig jaar mijn goedbetaalde baan opgezegd om als vrijwilliger bij stichting 'Alles naar wens' aan de slag te gaan”, vertelt de man naderhand  met een glimlach van oor tot oor. “Zieke kinderen worden door hun omgeving continu als patiënt behandeld. Maar de vraag of álles naar wens is, gaat juist uit van het positieve. Het stelt een patiënt voor een diepgravende reflectie op wat hem bevalt in het leven.”

Een reflectie die ervoor zorgt dat vrijwel iedereen z'n zegeningen telt, weet de vrijwilliger uit ervaring: “Vaak zie je ze op dat moment realiseren dat alles eigenlijk wel naar wens is. Dat vertellen ze me dan ook. Dingen als 'ja', 'prima', of zelfs 'dankje'. Als ze  die waardering naar het leven eenmaal hebben uitgesproken, kunnen ze er volgens mij wel weer even tegenaan.”

“En ook voor mij is het steeds weer een fantastische ervaring”, besluit de ober, die mijmerend zijn favoriete anekdote vertelt: “Laatst rondde een gezin met een ernstig ziek kind de rekening van 17,50 euro naar 20 euro af. Dat was veel meer fooi dan de gebruikelijke 10 procent. Voor mij was het een dag om nooit te vergeten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb zojuist gebeld met de NUPI. En wat blijkt? Deze ober opereert zonder licentie! Dat mag niet. Je mag niks zonder NUPI-sticker! Deze ober krijgt spoedig de zeer menselijke dienst der belastingen op zijn dak!

Reageer
gravatar

Het ontbrak er nog maar aan, dat die zieke kinderen HOY worsten voorgeschoteld kregen. Die Belgen staan echt voor niets.

gravatar

De man op de foto is natuurlijk Alexander Brandenburg. Hij verdient als serveerder in een kroeg bij, omdat zijn honorarium bij De Speld niet voldoende is om in Amsterdam rond te komen.

Het lijkt mij op het eerste gezicht een lekkere vent voor een afspraakje (date – Red.), maar als hij zo lang uit z’n nek lult zoals hij schrijft, hoeft het voor mij niet.

Reageer