Shutterstock / FotoAndalucia

Shutterstock / FotoAndalucia

Mazzel? Dit restaurant heeft kennelijk een kok gevonden die zowel döner, shoarma als pizza kan bereiden

Een klein familierestaurant in Amsterdam-West heeft de jackpot gewonnen: zij hebben een kok weten te strikken die niet alleen bedreven is in het maken van döner, maar die ook moeiteloos shoarma en pizza’s bereidt. We gingen er langs om dit multi-talent aan het werk te zien.

Onder het warme TL-licht van Juicy Döner Kingdom staat de ster van de avond zich voor een wachtend publiek uit te sloven. In de roestvrijstalen keuken van het restaurant, waar veel mensen kiezen voor de optie ‘takeaway’, is de geworven kok als een razende de gerechten aan het bereiden. Het schaven van de döner, het afbakken van de broodjes, het in de oven doen van de pizza’s shoarma of vier-kazen: hij draait er zijn hand niet voor om. Het allerknapste is misschien nog wel dat hij naast zijn werkzaamheden als chef-kok ook nog eens de kassa bedient. Uiteraard is iemand die met zo’n hyperfocus aan het werk is een man van betrekkelijk weinig woorden. “Alles erop?“, vraagt hij, of hij zegt enkel: “6,95”. Een enkeling krijgt daarbij nog een persoonlijke attentie. “Ayran? Pak maar uit de koeling bro”, zegt hij dan.

Hoe presteert hij het? We weten het niet zeker, maar dat er ook in deze tijd nog top-personeel te vinden is staat in ieder geval vast.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb heel vaak geklaagd over de vele jonge opgepoetste meiden in De Speld. Ik zie dat de redactie mijn geklaag ter harte heeft genomen. Maar met deze foto schiet de fotoredacteur toch echt te ver door naar de andere kant..

Reageer