Shutterstock / Tyler Olsen

Rijkste 1 procent bereid alles te doen om armste 50 procent van wereldbevolking minder co2 te laten uitstoten

Nu bekend is dat de armste 50 procent van de wereldbevolking minstens de helft van de co2 uitstoot van de rijkste 1 procent, komt die laatste groep met een plan.

“Wij gaan ervoor zorgen dat het armste deel van de bevolking minder gaat uitstoten. We doen dat niet alleen voor onze, maar ook voor hún toekomst”, zegt een woordvoerder van de rijkste mensen. “Het is namelijk niet misselijk wat hier gebeurt: 50 procent van de wereldbevolking stoot absurd veel CO2 uit: de hélft van wat wij uitstoten. En wij zijn erg rijk, we vliegen, rijden auto’s, hebben heel veel spullen. Hoe komen zij dan aan zoveel uitstoot? En hoe kunnen we dat terugdringen?” 

“Het is niet onze verantwoordelijkheid dat de armste helft van de wereldbevolking minder co2 gaat uitstoten, maar wij voelen dat we iets kunnen doen. Dit kan zo niet langer. 50 procent van de wereldbevolking, dat zijn heel veel mensen die co2 uitstoten. Dat gaat dan om 3,5 miljard mensen. Moet je nagaan hoeveel dat is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik mocht eventjes in het vliegtuig van de De Speld plaatsnemen ondanks dat ik geen vage kennis ben. Lief van Matthijs en Jan, toch?
Ik ben de vrouw rechts.

Reageer