NOS

NOS

Kabinet kritisch over keuze Red Team om ermee te stoppen: ‘Maatregel komt veel te laat’

‘Eerder ingrijpen had zoveel kunnen voorkomen’

Het Red Team, de club met experts die het kabinetsbeleid anderhalf jaar kritisch volgde, stopt ermee. De keuze kan op veel kritiek rekenen van het kabinet. “Dit hadden ze veel eerder moeten doen. Deze maatregel komt veel en veel te laat”, zegt demissionair minister Hugo de Jonge.

“Kijk”, zegt De Jonge. “Ik zal het nog één keer uitleggen. Als je op tijd hard ingrijpt, voorkom je heel veel ellende. Dat harde ingrijpen doet even pijn, maar omdat je er op tijd bij bent, ben je er ook snel weer van af. Maar ze hebben juist heel lang gewacht met deze beslissing. Dan is het kwaad eigenlijk al geschied.”

Want met eerder ingrijpen had het Red Team veel ellende kunnen voorkomen, zegt De Jonge. “Je ziet de kritische adviezen over ons coronabeleid de laatste tijd weer gestaag toenemen, je ziet snoeiharde tweets langskomen. Hierdoor lijkt het toch nog een hele vervelende winter te gaan worden. Als ze dit nou gewoon in de zomer hadden besloten, waren we van een hoop gezeik verlost geweest.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

[…] speld.nl/2021/11/01/kabinet-kritisch-over-keuze-red-team-om-ermee-te-stoppen-maatregel-komt-veel-te-laat […]

gravatar

Wat moet ik, als briljant visionair, beleidsmaker ook met advies? Ik heb toch vele extra IC bedden geregeld!? (in Duitsland, red). Corona bestrijdings medicijnen zijn overbodig want ik heb wat vaccins gekocht.

Reageer