Shutterstock - digitalreflections, New Africa / NOS / Studio Speld

Shutterstock - digitalreflections, New Africa / NOS / Studio Speld

RIP: Spongebob Squarepants uit zee gehaald door The Ocean Cleanup

Met pijn in het hart moet de wereld afscheid nemen van kinderidool Spongebob Squarepants. Tijdens een dagvangst van de The Ocean Cleanup is de geliefde Bikinibroek-bewoner onterecht aangezien voor plastic afval. Toen hij gevonden werd, was het helaas al te laat. “Rust in vrede.”

“Het is niet tegen te gaan dat we naast al het plastic ook af en toe zeedieren meenemen, maar dit is wel erg sneu. Spongebob was vroeger ook mijn vriend”, vertelt Ocean Cleanup-oprichter Boyan Slat, terwijl hij de uitgedroogde spons in de lucht houdt. “Ons team is onafgebroken bezig met controleren of we niet zijn andere onderwatervrienden hebben opgevist. We zijn Plankton wel al tegengekomen, die was gelukkig ook dood.”

Nickelodeon onderbrak gisteravond de reguliere uitzending door het scherm een minuut lang op geel te zetten. “Zoon, vriend, spons, buurman, kok, baas, baasje”, zegt Gerrit in een reactie op Twitter. Patrick is nog niet op de hoogte van het tragische nieuws. Hij leeft onder een steen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *