Shutterstock: Wachiwit

Historische figuren willekeurig inzetten voor je eigen gelijk is onethisch, zei George Orwell al

Het willekeurig en onjuist inzetten van historische schrijvers en denkers om je eigen argument meer kracht bij te zetten, is onethisch. Dat zei ook George Orwell al in zijn boek 1984. 

“‘O brave new world, that has such people in it.’ Wel eens van gehoord? Dat zei Aldous Huxley over mensen die hun eigen mening op Facebook ondersteunen met een plaatje van een historische denker. En Shakespeare was het daarin met hem eens!“, zegt onafhankelijk denker Grinco Stam. “En het erge is nog: vaak zijn het hele normale mensen die deze truc gebruiken. Helemaal niet van die harteloze mensen zonder ethiek. Daar waarschuwde Hannah Arendt ook al voor.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *