Shutterstock: Nomad_Soul

Shutterstock: Nomad_Soul

NRA: ‘Filmcrew bewapenen om ze te beschermen tegen ongelukken op de set’

'Alleen zó creëer je een veilige omgeving om een film te schieten'

Als alle leden van een filmcrew standaard waren bewapend, dan zou het ‘tragische incident’ op de set van Rust niet zijn gebeurd. Dat stelt de National Rifle Association, de Amerikaanse belangenorganisatie voor vuurwapens. Tijdens de opnames in New Mexico schoot acteur Alec Baldwin vorige week per ongeluk cameravrouw Halyna Hutchins dood, maar volgens de NRA was dat absoluut niet nodig geweest.

“Niemand is zo gek om een pistool met losse flodders te richten op iemand die gewapend is en met scherp terug kan schieten.”

“Als Hutchins een pistool bij zich had gehad, dan was zij nu nog in leven geweest,” luidt de stellige overtuiging van de wapenvereniging. “Wapens doden geen mensen; mensen doden mensen. En niemand is zo gek om een pistool met losse flodders te richten op iemand die gewapend is en met scherp terug kan schieten.”

De NRA gaat daarom lobbyen om alle leden van filmcrews standaard te voorzien van passende wapens. “Een ongeluk zit in een klein hoekje en iedereen heeft het recht zich daartegen te verdedigen. Van de ‘main actor’ tot de stagiair die koffie haalt. Met een goed stel revolvers, semi-automatische wapens en anti-afweergeschut, kunnen opnames voortaan weer in een veilige omgeving worden geschoten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *