Shutterstock - cristiano barni

Shutterstock - cristiano barni

Typische Formule 1-humor: Verstappen pist in brandstoftank Hamilton

Max Verstappen en Lewis Hamilton staan bekend als de ultieme rivalen, maar ze delen ook een liefde voor typische Formule 1-humor, zo onthulde Verstappen voorafgaand aan de Grand Prix van de Verenigde Staten. “Echt van die ouderwetse Formule 1-humor, daar hou ik van”, aldus de Nederlandse coureur. “Dit weekend heb ik nog als geintje in de brandstoftank van Lewis gepist. Misschien flauw, maar ik denk dat iedereen zoiets wel eens gedaan heeft.”

Verstappen kan niet alleen uitdelen, maar ook incasseren, zo vertelt hij aan de aanwezige pers in Texas. “Laatst had Lewis tijgerbalsem op m’n stuur gesmeerd, ook zo’n klassieke grap. Een paar weken daarvoor had ik z’n hele wagen ingepakt met cadeaupapier, toen moest hij die kort voor de race nog helemaal uitpakken. Dat hoort er allemaal bij.”

Afgelopen vrijdag noemde Verstappen zijn rivaal nog een “stupid idiot”. Wat de Nederlander twee weken geleden precies met de verbrandingsmotor van Hamilton heeft gedaan, wil hij niet zeggen. “Dat zijn de wetten van de sportkleedkamer, je moet niet alles onthullen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Viesman, begrijpend lezen valt blijkbaar niet mee. Max pist graag in met name een Mercedes i.p.v. een pisbak. Ietwat decadent weliswaar, maar daar hebben er wel meer last van. Zo wordt bijvoorbeeld door een renner van Aston Martin regelmatig in de tank van een Ferrari gezeken, maar ook gekotst. Door die zure drek heeft het dat team een paar weken geleden een dag gekost om Charles uit zijn racepak te snijden. Het joch was als gevolg ervan totaal bezweken. Max heeft toen zijn vriendin een helpende hand geboden om de schade enigszins te beperken, waarmee dat kind een onzekerheidscrisis bespaard is gebleven. Lang verhaal kort Viesman: Max heeft een vriendin hoor, maar dit inkijkje in de wekelijkse gang van zaken daar en is deze blom uiteraard niet verteld. Haar onzekerheidscrises worden door anderen in die bubble onderhouden. Tot slot, het verse hapje van Hamilton is nog niet vrijgegeven door dat team. Te traag en te droog vooralsnog.