Lewis Tse Pui Lung / Shutterstock

Lewis Tse Pui Lung / Shutterstock

DWING JEZELF om over dit bedrijf te lezen dat de wereldeconomie gaat slopen zodat je tegen iedereen kan zeggen dat je het ALLANG zag aankomen

Als je vluchtig dit artikel op hoofdlijnen leest kun je de komende week je als economisch expert presenteren in jouw sociale kringen. HOU DIE AANDACHT VAST! Goed zo. Het draait nu allemaal om een Chinees vastgoedbedrijf EVERGRANDE. Dat klinkt heel ver weg en heeft dus geen betrekking op jou denk je, maar NOG EVEN ERBIJ BLIJVEN. 

Een van de grootste vastgoedbedrijven ter wereld staat op instorten
Het gaat niet goed met Evergrande. Ze hebben een schuldenberg van 255 miljard euro. Evergrande is 171 Chinese banken en 121 andere financiële bedrijven geld verschuldigd. Er zijn 800 onafgemaakte gebouwen waar mensen al betaald hebben voor woningen. Ze betalen werknemers al maanden niet meer. Hier nog wat superlatieven om je aandacht vast te houden: ENORME GIGANTISCHE IMMENSE KOLOSSALE schulden dus. 

Invloed op de wereldeconomie
Derde alinea, altijd lastig. Evergrande heeft niet alleen in China maar overal schulden uitstaan. Ze kunnen nu al niet meer voldoen aan hun betalingsverplichtingen. Dit gaat mondiaal (DE HELE WERELD) een schokgolf veroorzaken. Daarnaast is Evergrande ook verantwoordelijk voor de aankoop van heel veel grondstoffen, wat ook wereldwijd zijn weerslag zal hebben. Financiële experts, ja het woord ‘expert’ is gevallen maar HOU VOL, zeggen dat het mogelijk het tipje van de ijsberg is in de Chinese vastgoedsector. Als Evergrande valt, kan het een domino-effect hebben. Domino, dat is een leuke metafoor om je nog even erbij te houden.  

Chinese overheid 
De regering van China staat nu voor een belangrijke keuze tussen TWEE OPTIES, dat is nog wel bij te houden. Ze kunnen namelijk de schulden van Evergrande voor ze afbetalen, maar dat schept precedent. Andere bedrijven krijgen dan ook een seintje dat ook zij zonder gevolgen de wereldeconomie op het spel kunnen zetten. NOG EEN TE GAAN GO GO. De tweede optie is de genadeslag uitdelen en maar zien hoe het afloopt. De Chinese overheid zegt het een afgebakend probleem zal blijven. Wanneer hebben we dat eerder gehoord? WOW, goed gedaan. Wie weet kun je wel bij Nieuwsuur aanschuiven als economisch expert nu je het hele artikel hebt gelezen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is de bedoeling dat de berichten van de De Speld ten minste doen glimlachen.

Een heel bescheiden glimlachje wekt de laatste zin mogelijk wel op. Echter weinige lezers zullen die eindstreep halen van dit veel en veel te lange doodsaaie artikel.

Dat is mijn oordeel en daarmee zullen Jochem en Anna moeten leren leven.

Reageer