Pavel Gulea/Shutterstock.com

Crypto-trader in trein stapt net te laat uit

De 24-jarige Danny is een van de vele jonge traders in cryptogeld. Naast zijn baantje op een kantoor is hij veel bezig met het in de gaten houden van alle crypto-koersen op zijn telefoon. Zoveel zelfs dat hij vaak net te laat uitstapt bij het juiste station tijdens het reizen in de trein.

“Ja achteraf als de trein weer weg rijdt is het makkelijk om te zeggen dat dit de juiste halte was, maar op het moment zelf heb je dat toch niet door of ga je twijfelen”, legt Danny uit. “Voor je bij het station aankomt denk je van ‘ow we zijn pas hier’ en voor je het weet ben je alweer in Vlissingen in plaats van Den Haag Holland Spoor. Het is ook wel een vak dat uitstappen hoor met al die afleidingen om je heen.”

Op de vraag of Danny wel luistert naar de conducteur die omroept bij welk station de trein aankomt antwoord hij: ”Mensen kunnen het wel tegen je zeggen, maar het is toch het gevoel wat je zelf moet hebben bij het station op dat moment wil je er uit gaan.”

Stap jij ook steeds net te laat uit je crypto-munten? Vroeger was het ook niet altijd even makkelijk. De nieuwe serie Black Monday vertelt op komische wijze het verhaal over de ergste beurscrash uit de geschiedenis op Wall Street. Kijk elke donderdag om 20.30 uur naar een dubbele aflevering op Comedy Central.