Shutterstock / Studio Speld

Shutterstock / Studio Speld

Windmolens krijgen vogelverschrikkers aan de wieken

Windmolens vormen een groot gevaar voor grote roofvogels in Nederland. Deze week nog vloog een bedreigde gier tegen de wieken van een windmolen in Wieringermeer. Om hier een eind aan te maken, plaatsen energiebedrijven per direct op iedere wiek van de windmolen een vogelverschrikker.

“Het is een eeuwenoude techniek, die zich al ruimschoots bewezen heeft”, zegt voorzitter van Energie Nederland Cora van Nieuwenhuizen. “Als lammergieren voortaan richting een windmolen vliegen waar drie vogelverschrikkers als een gek aan de wieken rondgeslingerd worden, dan weten ze dat ze daar ver uit de buurt moeten blijven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is maar een schijnoplossing! Waarom leggen ze die windmolens niet gewoon ondergronds aan zodat niemand, ook de vogels niet, er last van heeft?

Reageer
gravatar

Heeft dit geen negatief effect op het rendement van de windmolens? Dadelijk krijgen datacenters nog te weinig stroom! Is er nog een multinational die een paar miljard subsidie wil ter compensatie?

Reageer