Rokas Tenys / Shutterstock

Rokas Tenys / Shutterstock

Kinderen niet bestand tegen Squid Game: moet er meer geweld in Nederlandse kinderprogramma’s?

De zorgen onder ouders en leerkrachten over de impact van de serie Squid Game nemen sinds zijn intrede met de dag toe. Op veel schoolpleinen wordt de serie nagespeeld, waaruit al veel geweldsincidenten zijn ontstaan. De kinderen lijken niet bestand tegen het vele geweld in de serie en de vraag is daarom: moeten kinderprogramma’s in Nederland niet gewelddadiger worden?

“Kinderen hier zijn niets gewend en dus is de impact van het geweld die de serie met zich meebrengt groter”, vertelt kinderpsycholoog Maartje Verweij. “Als de kinderen al op jongere leeftijd rustig wat geweld meekrijgen op de televisie zal dit voor een natuurlijker verloop van geweldsincidenten zorgen op de schoolpleinen. Hierdoor zullen de kinderen wat sneller gewend raken aan geweld en hebben ze daarnaast ook meer keuze aan spelletjes met geweld om te spelen.”

Verweij vervolgt: “Neem zo’n Beste Vrienden Quiz bij Zapp. Daar kunnen makkelijk wat spannende en gewelddadige spelelementen in verwerkt worden, zodat je dit kan bereiken en waardoor het voor de kijkers ook een stuk leuker wordt. Zet bijvoorbeeld die stier Zlatan in het eindspel eens wat harder of vervang de opblaasmat eromheen door een bak met scherpe punten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *