Pro Shots / Stanley Gontha

Pro Shots / Stanley Gontha

Gouden generatie Gibraltar staat opnieuw met lege handen

Reece Styche, Liam Walker en Jamie Bosio. Het zijn slechts een paar van de grote namen uit de gouden generatie van het Gibraltarese voetbal. Deze groep jongens moest het doen voor het land, maar na de 6-0 nederlaag tegen Nederland en de desastreus verlopen WK-kwalificatie is de positiviteit ver te zoeken.

“We hebben weer niks”, verzucht voetbaljournalist Paul Wyche uit Gibraltar. “Zo’n generatie voetballers komt één, misschien twee keer voor. Dan móét je gewoon meer laten zien dan wij de afgelopen jaren hebben laten zien. We verwachten heus niet dat we lachend vierde worden in de groep van de WK-kwalificatie, tuurlijk niet, maar is de vijfde plek teveel gevraagd? We hebben het wel over spelers als Scott Wiseman, mind you. Als die straks met pensioen gaan houd je ineens een heel matig team over.

“Met deze mislukte kwalificatie lijkt er een eind te komen aan de generatie voetballers die verantwoordelijk was voor grootse prestaties als de 1-0 overwinningen op zowel Liechtenstein als San Marino.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *