Shutterstock / Mariia Kamenska

Shutterstock / Mariia Kamenska

Politie tevreden over dalend aantal appende fietsers: ‘Vanochtend geen enkele appende fietser gezien’

Het aantal boetes voor fietsers die hun telefoon vasthouden nam de afgelopen tijd flink toe. Tot aan vandaag, liet de politie weten op hun social media-kanalen: “Vanochtend geen enkele appende fietser gezien.”

“Mijn collega en ik gingen er vanochtend weer op uit om op onze vaste plek te controleren op telefoongebruik op de fiets. Normaal gesproken pakken we hier zo’n 30 mensen in een uurtje, maar vandaag dus niemand”, vertelt wijkagent Bobby uit Almere. “Misschien dat mensen weten dat we hier staan en nu omfietsen? Of bestaat er een soort nieuwe Flitsmeister-app voor dit soort dingen? Geen idee, wij gaan maar weer naar kantoor.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Appende fietsers? Wat daarvan ook de betekenis mag zijn, het gaat daar niet om. Het gaat om fietsend bedienen en gebruiken van mobieltjes.

Social media? In de V.S. wordt onder een social medium niet een sociaal communicatiekanaal bedoeld, maar een maatschappelijk of gezellig (communicatie)medium.

Flitsmeister-app? Wat mag dat wezen?

Reageer
gravatar

Vrijwel iedereen – op oma’s en opa’s na – heeft op de fiets batterijverlichting. De tijd van altijd haperende dynamo’s, die zorgden voor ontelbare bekeuringen, is voorgoed voorbij.

De inkomsten van justitie daalden daardoor bijna tot het nulpunt. Om dienders een behoorlijk inkomen te verzekeren is bellen op de fiets verboden.

Reageer