Studio Speld / Wikimedia Commons

Studio Speld / Wikimedia Commons

Gokkers zetten opvallend veel in op korfbal als volgende thema in NOS-podcast Gefixt

De NOS-podcast Gefixt heeft de afgelopen tijd meerdere matchfixing-schandalen onthuld. Darts, tennis en voetbal passeerden allemaal de revue. Het roept de vraag op wat de volgende sport is die aan de orde komt. Als we de gokkers moeten geloven wordt het korfbal.

“Er wordt opvallend veel ingezet op korfbal als volgende thema, vooral door Nigerianen en Moldaviërs. Terwijl het niet bepaald voor de hand ligt dat mensen in die landen naar onze podcast luisteren”, weet onderzoeksjournalist Guido van Gorp van Gefixt. “Als je de onnatuurlijke wedpatronen bij Aziatische gokkantoren analyseert, dan kun je ervan uitgaan dat wij het de volgende keer over korfbal zullen hebben. Dat is heel erg verdacht, want aanvankelijk was daar helemaal geen aanleiding voor.”

Van Gorp vermoedt dat er podcastfixers aan het werk zijn. “Een bijzonder ernstige kwestie die de integriteit van podcasts ondermijnt. Ik ga mijn collega Bert Meindertsma hier de volgende keer mee confronteren. Wij ontkomen er niet aan deze ontwikkelingen te bespreken, anders zouden wij volkomen ongeloofwaardig zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *