Shutterstock / Alisa24

Shutterstock / Alisa24

Tekort dreigt

Slecht nieuws voor Nederland: een tekort dreigt. Experts waarschuwen dat er mogelijk binnen een paar jaar al niks, of nauwelijks iets meer over is. Vanwege het dreigende tekort zijn de prijzen momenteel heel hoog. De situatie is inmiddels alarmerend.

Vermoedelijk is het dreigende tekort het gevolg van schaarste. Door de grote vraag is er te weinig. Als die vraag niet afneemt, dan zal het tekort alleen maar groter worden. Veel bedrijven komen hierdoor in de knoop, omdat ze niet genoeg kunnen inkopen en daardoor ook weer minder kunnen produceren. Maar ook voor consumenten en individuen dreigen tekorten. “Schaarste”, zegt een man die Sjoerd heet. “De put is straks volledig opgedroogd.”

Wetenschappers verwachten dat het tekort nog wel even gaat aanhouden: “Minder, minder, minder, dat is helaas hoe het eruit gaat komen te zien.” Ze kunnen nog niet zeggen wat de precieze gevolgen zullen zijn van een chronisch tekort, maar zijn weinig hoopvol gestemd. “De gevolgen zullen hoe dan ook rampzalig zijn. Er is gewoonweg te weinig.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *