Shutterstock / Studio Speld

Shutterstock / Studio Speld

Op safari in eigen land: spot jij ‘The big five’ van Amsterdam?

Zin in een avontuurlijk dagje uit in eigen land? Ga eens op safari in Amsterdam. Waan je tussen de Swapfietsen en Felyx scooters. En wie weet, als je onder de echte geluk hebbers valt, kom je misschien wel oog in oog te staan met ‘the big five’ van de Amsterdamse weggebruikers.

Fat bike:
Te herkennen aan zijn brede banden en toch wel enorm stoer mens dat hem berijdt. Echt toffe gozers, zouden ze zelf wel doorhebben hoe retegaaf ze zijn? Laatst reed er ook gewoon een door rood! Tof man, echt tof.

Flink bezorger:
Deze is niet te missen, een vierkante tas op een elektrische fiets die je met 60 km per uur over de stoep afsnijdt. De kans om deze rakker tegen te komen wordt wel exponentieel groter na tienen, echte nachtbrakers zijn het.

Urban Arrow:
Wordt ook wel de Rolls Royce onder de bakfietsen genoemd. Wordt vaak gespot met bijbehorende yup en vijf kinderen; Storm, Anne-Fleur, Madelief, Lente en Kłqamhtɨ. Een heel enkele keer spot je er een buiten Oud-Zuid. Dan is het verstandig om de politie te bellen, dan hebben we namelijk te maken met een heuse Urban Arrow dief, bof jij even!

SUP board:
Deze is ronduit het minst populair onder de spotters: “Waarom doen mensen dit? Lekker tussen de ratten, gezonken fietsen en uitwerpselen van woonboten als je in het water valt.” Een tip voor als je deze wil spotten: kijk op de grachten. MAAR PAS OOK OP DE WEG EEN GORILLA’S BEZORGER AAN DE KANT!!!

Canta:
Last but not least, de meest bedreigde soort uit het lijstje. Er komen er van deze namelijk geen meer bij. Als je écht je best doet kun je zowel de grijze als de rode variant tegen het lijf lopen. Er bestaan legendes die beweren dat er een rondrijdt met Ajax vacht, het Loch Ness monster van de lage landen wordt die ook wel genoemd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *