Shutterstock / Florinel Zone

Shutterstock / Florinel Zone

Albert Heijn: ‘Volgende maand echt proberen te stoppen met sigaretten verkopen. Nee echt’

Nu supermarktketen Lidl geen sigaretten meer verkoopt zijn andere supermarkten toch een beetje bedremmeld. “Het is een verslaving om lekker veel pakjes sigaretten aan onze klanten te verkopen, maar als we de Lidl zo pats boem in een keer zien stoppen, denken we er toch zelf ook aan.”

“Als je ziet dat een ander het kan voel je jezelf eerder een loser dat jij nog wel sigaretten verkoopt”, zegt de Albert Heijn. “Ja, en alleen maar omdat je hoopt dat die consumenten misschien ook nog wat bananen bij je halen”, zegt de Jumbo. “Maar daar geef je ze dan wel kanker voor terug. Eigenlijk is het te zielig voor woorden dat we ze de schoorsteen laten roken.”

“We moeten hier open over zijn”, vindt de Albert Heijn. Hoewel de supermarkt ook vindt dat er wel wat meer begrip mag zijn voor supermarkten die rookwaar verkopen. “Mensen die zelf nooit sigaretten hebben verkocht weten niet hoe dat is. Die kunnen dan wel makkelijk roepen van ‘dan stop je toch gewoon’, maar zij hebben nooit rillend in bed gelegen omdat je zo ontzettend snakt naar een transactie. Ik hoef alleen maar een pakje te zien, en dan krijg ik al zin om wat te verkopen. Gek hoe dat werkt he?”

Toch zijn de supermarkten het erover eens dat ze het aan de consument verplicht zijn om in ieder geval een poging te wagen om te stoppen. “Ja man”, zegt de Plus. “Laten we gewoon met z’n allen stoppen!” “Ja!“, zeggen de andere supermarkten. “Morgen!” – “Ja, morgen, ok.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Weet u waar nog altijd stevig wordt gerookt en waar ook nooit zal worden gestopt met roken?
Juist! In de rookkasten van de worstenmakerij van HOY!