Pro Shots / SIPA USA

Pro Shots / SIPA USA

Maken de duizenden euro’s van FC Sheriff het voetbal kapot?

Er is veel verontwaardiging ontstaan na de overwinning van FC Sheriff op Real Madrid gisteravond. Veel voetballiefhebbers vinden het niet meer leuk om naar de Champions League te kijken, omdat volgens hen de duizenden euro’s van clubs als FC Sheriff het voetbal domineren en daarmee de sport kapot maken. Maar is dat wel terecht?

Oud-voetballer Wesley Sneijder kan zich wel vinden in de kritiek: “Kijk bijvoorbeeld naar die Oezbeekse spits Jasurbek Yakhshiboev, die leent zo’n club dan zomaar van Legia Warschau, ja zo’n speler zou FC Codru Lozova nooit op kunnen stellen natuurlijk. Maar goed, je kunt het zo’n jongen zelf natuurlijk ook niet kwalijk nemen dat ’ie zich laat uitlenen. Ik bedoel: wat zou jij doen als je ergens modaal kunt verdienen met een potje voetballen?”

Maar er zijn ook mensen die de kritiek wat overdreven vinden. Voetbalcommentator Wietse van der Goot vindt bijvoorbeeld dat het er nu eenmaal bij hoort. “De tijden dat spelers voor een appel en een ei voor hun club voetballen zijn nu eenmaal voorbij, maar dat maakt de sport er toch niet minder mooi op? Ik heb heel eerlijk gezegd best wel weer genoten van de overwinning op Real Madrid.” 

Carlo Ancelotti, trainer van het Spaanse Real Madrid, ziet het ook niet zo somber in: “Als we ons blijven focussen op het opleiden van goede eigen spelers en alles valt een keer op zijn plek, dan komt er echt wel een keer een jaar dat we het ook een club als Sheriff best lastig kunnen maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik hou mij niet bezig met veel te lang gezanik over voetbal, waarvan de honden geen brood lusten*.

Vijf sterren in mindering. Helaas is dat het maximale aantal dat ik kan aftrekken.

* Honden zijn geen liefhebbers van tarweproducten, maar zo luidt het gezegde nou eenmaal.

Reageer
gravatar

Wat dat betreft heeft België al eeuwen een traditie van onbestuurbare gendarmerie. De bende van Nijvel in de jaren ’80 is hét voorbeeld van een incompetente politieapparaat. Er wordt zelfs gefluisterd dat bende zou hebben bestaan uit moordlustige dienders. Jihadisten zijn er lievertjes bij.