NOS

NOS

Rutte apetrots dat minister uit zijn ploeg zo mooi verantwoordelijkheid pakt

Demissionair minister-president Mark Rutte is ‘apetrots’ op het feit dat Sigrid Kaag haar functie als demissionair minister van Buitenlandse Zaken heeft neergelegd na een motie van afkeuring van de Tweede Kamer. “Het is toch maar weer mooi iemand uit mijn ploeg die hier zo keurig ethisch handelt”, zegt Rutte, zichtbaar glunderend van trots.

“‘Onze Sigrid’ toont waar het allemaal om draait: ruggegraat, staan voor waar je in gelooft, de grotere zaak dienen. Ga er maar eens aan staan. Veel mensen zouden dat niet zo kunnen of durven doen. Het ontroert me eigenlijk hevig dat ze dan gewoon uit mijn team komt, eigenlijk.”

Rutte wil overigens niet onbescheiden overkomen. “Alle lof aan onze Sigrid verder he. Dit moment draait ook zeker niet om mij: het feit dat ik zo gierend trots ben moet verder geen afbreuk doen aan hoe verantwoordelijk en mooi haar beslissing is, al is die dan genomen onder mijn premierschap. Chapeau!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Stiekem is Mark Rutte in zijn duivelse hartje blij dat Sigrid Kaag vertrekt. Ze werd te kritisch op zijn beschamende dictatoriale gedrag en vooral omarmt ze links teveel.

Hij wil geen regering met zelfs maar een beetje links, want hij vreest dat de rijken dan armer worden en armen rijker. Dat mag natuurlijk nooit en te nimmer gebeuren onder hoede van de VVD.